Ne már, az ott tényleg Matt Damon? – Hírességek, akik jól elbújtak kedvenc filmjeinkben

Akt.:
Ne már, az ott tényleg Matt Damon? – Hírességek, akik jól elbújtak kedvenc filmjeinkben
© Fotó: Dreamworks
Vannak olyan apró részletek, amiket akkor sem veszünk észre, ha újra és újra végignézzük imádott filmjeinket. Néha például egészen nehéz kiszúrni egy-két világhírű színészt a képkockákon. Ennek oka lehet többek között az agyonsminkelés is, de előfordulhat, hogy simán csak elrejtik őket valahol, ahol nincsenek szem előtt.

1. Matt Damon, Eurotrip

Az Eurotrip című tinifilmet milliók látták, itthon is keveseknek kell csak bemutatni. Azt viszont nem sokan tudják, hogy a kopasz énekes, akinek a Scotty Doesn’t Know-t köszönhetjük, valójában Matt Damon.

2. Michael Jackson, Men in Black – Sötét zsaruk 2.

Igen, a pop királya alakítja M ügynököt a Men in Black – Sötét zsaruk folytatásában. Az énekest nem rejtegetik, mégis keveseknek esik le elsőre, hogy tényleg ő van a filmben.

jackoFotó: Amblin Entertainment

3. Daniel Craig, Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő

Maga James Bond ugrott be egy rövid vendégszerepre: bár az arcát nem látjuk, de ő alakítja az egyik, Rey-t őrző rohamosztagost.

craigFotó: Lucasfilm

4. Madonna, Halj meg máskor

A Bond-film főcímdalát jegyző Madonna színészként is feltűnt az egyik jelenetben, mint vívóoktató. Alakítását viszont nem találták túl meggyőzőnek, meg is kapta érte az Arany Málna-díjat.

madonnaFotó: 20th Century Fox

5. James Cameron, Titanic

A film elején tetűellenőrzést hajtanak végre egy kevésbé tehetős utas szakállán. A fickó, akit átvizsgálnak, maga a rendező, James Cameron.

titanicFotó: 20th Century Fox / Rex

6. Iggy Pop, Star Trek: Deep Space Nine

A legendás rockzenészt alig lehet felismerni a maszk miatt, de higgyük el, valóban ő szerepel a sci-fi-sorozat egyik részében.

iggyFotó: Paramount Television / Rex

7. Harrison Ford, E. T., a földönkívüli

Steven Spielberg mindig is szívesen hívott meg hírességeket, hogy köszönjenek be a filmjeiben. Viszont az E. T, a földönkívüliben úgy gondolta, a nézők figyelmét túlságosan elvonná a fő történetszálról Harrison Ford figurája, ezért végül kivágta a jelenetet, amiben felismerhető. A háta viszont így is a filmben maradt: ő az igazgató abban az iskolában, ahová Elliott jár.

fordFotó: Universal / Rex

8. Frank Abagnale, Kapj el, ha tudsz!

A film az egykori csekkhamisító és szélhámos, Frank Abagnale életéről szól. Az igazi Frank egy rendőr szerepét játssza a moziban: ő bilincseli meg Leonardo DiCapriót.

fraFotó: Amblin Entertainment / Rex

9. David Beckham, Az U.N.C.L.E. embere

A világhírű focista a film legelején tűnik fel, mint egykori szovjet állambiztonsági ügynök. A bajusz és a szemüveg miatt még második ránézésre sem mindig ismerhető fel.

beckhamFotó: Warner Bros.

10. Peter Jackson, Vaskabátok

A Gyűrűk Ura-filmek rendezője volt a Télapó Edgar Wright alkotásában. Borzasztóan nehéz rájönni, hogy valóban ő az, az álszakáll és a bajusz cseppet sem könnyíti meg a néző helyzetét.

pjFotó: StudioCanal / Rex

11. Bill Murray, Dumb és Dumber kettyó

Murray Harry új szomszédja a kultvígjáték második felvonásában. Nem meglepő, hogy senki nem ismerte fel a nézők közül, az arcát ugyanis maszk takarja, ami a rajta lévő vegyvédelmi szerelés része.

ddFotó: Universal / Rex

12. Cameron Diaz, Különvélemény

A filmben Cameron Diaz is feltűnik, igaz, a színésznő fejének csupán az egyik felét látni. A jelenetben együtt szerepel a Vanília égbolt rendezőjével, Cameron Crowe-val.

mtFotó: 20th Century Fox / Rex

13. Dan Aykroyd, Indiana Jones és a végzet temploma

A Szellemirtók sztárját egy aprócska szerepben láthatjuk: ő az, aki segít Harrison Fordnak feljutni egy repülőre.

ayFotó: Paramount Pictures / Rex

14. Carrie Fisher és George Lucas, Hook

A film legelején egy hídon csókolózó párt szúrhat ki a néző. Igen, telitalálat: ők valójában Carrie Fisher, azaz Leia hercegnő, és George Lucas, a Csillagok háborúja-filmek rendezője.

swFotó: Columbia Pictures / Rex

Forrás: Bright Side


Meg - Az őscápa
Előfordul, hogy az ember-állat küzdelmek megjelenítésénél a filmesek csak a látványra fókuszálnak, és megfeledkeznek olyan alapvető dolgokról, mint például a biológia. Ezek a jelenetek roppant hatásosak, de egy szakértő jó eséllyel falra mászik tőlük. 1. A visszatérő Vitán felül az a film húzójele...

Ahogy egyszer Steve Martin mondta: „a híresség olyan ismert tévé- vagy filmsztár, akiről látni, hogy napi 2 óránál többet foglalkozik a saját hajával.” A csillagok sokat szerepelnek a nyilvánosság előtt, így hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindent tudunk róluk. Néha viszont kiderül, hogy ez nagyo...