„Ne legyenek benne úszkáló érdekességek”

„Ne legyenek benne úszkáló érdekességek”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szerint milyen a jó ivóvíz.

Pap Martin, hallgató

pm

A jó víz szerintem elsősorban íztelen. Nincs benne olyan anyag, ami lerakódhatna a szervezetben. Otthon csak ásványvizet iszom, a csapvizünkben túl sok a gáz, ami nem túl bizalomgerjesztő.

Török Zoltán, építőtechnikus

tz

Legelőször az jut eszembe, hogy hideg legyen. De persze színtelen, szagtalan is, és ne legyen vasas. Én csapvízen nőttem fel, úgy tudom, a tócóskerti a legjobb minőségű a városban.

Gál Anna, tanuló

ga

Szoktam csapvizet inni, Debrecen külső részén élek, ott megfelelő a minősége. Szerintem az jó, ami után nem marad klóros utóíz a szájban. És ne legyenek benne úszkáló érdekességek.

Farkas Imre, nyugdíjas

fi

Hosszú évek óta nem iszunk csapvizet, mert rossz a minősége. Magas a vas- és a réztartalma, erről az íze tanúskodik, és a klórozás is érezhető rajta. Szénsavas ásványvizet szoktam inni helyette.

Farkas Imréné, nyugdíjas

fin

A tisztítás miatt klórízű a csapvíz. A színe is erre utal, nem iszom már régóta. A szénsavmentes ásványvizet szeretem, és ezekből néhanapján fogyasztok cukormentes, ízesített változatot is.

HBN|Fotók: Matey István


A keddi sajtótájékoztatón
Debrecen-Nagycsere - Jövő tavasszal megkezdik a Debrecen keleti határában található két kistelepülésre tartó vízvezeték kiépítését. A kormány ez év tavaszán úgy döntött, hogy támogatja Debrecen azon tervét, mely szerint a nagycserei és a halápi városrészekbe vezető ivóvízvezetéket építene ki – ...