Ne féljetek, csak bízzatok!

Akt.:
Ne féljetek, csak bízzatok!
© Fotó: Derencsényi Isván
Alaposan átírta az előzetes „forgatókönyvet” a magyar válogatott az osztrákok elleni győzelmével, mert azzal csak a legoptimistábbak kalkuláltak, hogy az Izlanddal vívandó második csoportmeccsünkön már ki is vívhatjuk a továbbjutást. Tamás Nándor írása.

Az ellen a gárda ellen, amelyet előzetesen sokan a legverhetőbbnek tartottak a három ellenfelünk közül, ám a korábbi kapitány, Dárdai Pál figyelmeztet: a sógorok ellen volt a legkönnyebb dolgunk, az északiak és Portugália keményebb diónak ígérkezik.

Ám mégis jóleső gyomorgörcs lesz úrrá az emberen a szombat esti ütközetre gondolván, hiszen hihetetlen lehetőség előtt állunk.

Ráadásul belekapaszkodhatunk egybe s másba az Ausztria elleni meccs óta. A legszembetűnőbb a mieink érett játéka és az, hogy fizikálisan mennyire topon van a társaság. Az a brigád, amelynek tagjai közül jó néhányan az NB I lötyögős mérkőzésein játszanak hétről hétre!

Mert valljuk be, Nagy Ádám tanári, uram bocsá’ olykor Beckenbauert megidéző elegáns játékára valójában nincs épeszű magyarázat, de Gera Zoltán is kimelkedett kedden este a mezőnyből a maga 37 évével. Guzmics Ricsi – ő ugyan jelenleg légiós – pedig a maga 32 km/h-s végsebességével a leggyorsabb labdarúgók közé száguldott az Európa-bajnokságon.

Van hát mitől félnünk?

– Tamás Nándor –Sporthírek


hirdetés