Ne felejtsék, pár hónap múlva korivébét rendez Debrecen

Akt.:
A 2016-os ISU junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság sajtótájékoztatója
A 2016-os ISU junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság sajtótájékoztatója - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Március 14-20. között a cívisvárosban rendezik meg az ISU junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságot.

A két évvel ezelőtti, nagy sikerű debreceni rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságot követően újabb jeges világeseménynek ad otthont a cívisváros: 2016 márciusában itt rendezik az ISU junior műkorcsolya és jégtánc vébét.

Rekordnevezés

A jövő évi rendezvény nyitó sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke elmondta, a világbajnokság érmesei között vélhetően a későbbi téli olimpiák győztesei is feltűnnek. Hozzátette, rekord nevezés futott be a vb-re, ugyanis 47 ország 212 versenyzője érkezik majd a Hajdúságba.

Barcsa Lajos alpolgármester fontosnak érezte megemlíteni, hogy a junior seregszemlével folytatódik egy nagyszerű tendencia, ami a debreceni világversenyek megrendezését illeti, hiszen a város számtalanszor bizonyította rátermettségét.

Ez lesz egyébként a huszonkettedik világverseny a cívisvárosban, mint azt Orendi Mihálytól, a MOKSZ ügyvezető igazgatójától, a Debreceni Sportcentrum Becsky András előtti érájának első emberétől megtudtuk.

Telt házat remélnek

Sallak György, a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója szerint „nagyon erős háttérrel rendelkezik a város, amely legutóbb a gyorskorcsolya vébén mutatta meg alkalmasságát”. Sallak reményei szerint telt házat vonzanak majd a Főnixben zajló küzdelmek.

A szövetség pontozásos ágazati igazgatója, az egykori műkorcsolyázó olimpikon, Engi Klára szerint nagyon tehetséges és erős magyar különítményt láthatunk majd a jövő évi junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon.

HBN-TN