Helyi közélet

2013.04.13. 17:01

Bajnokhoz illő játék után győzelem

Debrecen - A pápai fiaskó után alaposan elintézték az egrieket a debreceniek, akik 3-0-ra nyertek.

Debrecen - A pápai fiaskó után alaposan elintézték az egrieket a debreceniek, akik 3-0-ra nyertek.

A kiesés ellen küzdő, jelenleg a tabella utolsó előtti, 15. helyén álló Egri FC együttesét fogadta az NB I. 23. fordulójában a DVSC-Teva az Oláh Gábor utcán szombaton délután. Kellemes, tavaszias időben indulhatott a mérkőzés, a Loki harcosan, motiváltan kezdte a játékot. Nagyon megnyomták a találkozó elejét a debreceniek, a vendégek az első félidőben nem nagyon tudtak átlépni a felezővonalon. Ám annak ellenére, hogy uralta a játékot Kondás Elemér alakulata, rendre kimaradtak a helyzetek, és csak viszonylag későn, a 33. percben született meg a vezető gól: Coulibaly játszott össze Sidibével, a visszakapott labdát Coulibaly az öt és feles sarkáról ellőtte a kapus mellett, a szemfüles Sidibe pedig pár lépésről a hálóba passzolta azt. A folytatásban is próbálkozott a Loki, de újabb gól nem született már az első félidőben.

Nőtt az előny

A szünet után folytatódott a Loki dominanciája, egyre-másra alakították ki a helyzeteket a cívisvárosiak, de a második találat tovább váratott magára. Mígnem a 74. percben szabadrúgáshoz nem jutott a Lokomotív, többen is oda álltak a labdához, a pontrúgást végül Selim Bouadla végezte el, és milyen jól tette, lövése védhetetlenül csapódott le a kapu jobb sarkában. A második találat után sem állt le a DVSC, egy újabb remek helyzet után Adamo Coulibaly fejesgóljának hála 3-0-ra módosult az állás. A hajrában sem maradtak helyzetek nélkül a drukkerek, az állás azonban maradt 3-0 a Debrecen javára.

A piros-fehérek így nem csak a győzelemért járó három pontot zsebelték be (végre), hanem revánsot is vettek az Eger ellen az ősszel elszenvedett 1-0-s vereségért.

HBN




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában