NB III.: Bizakodóan várják a rajtot

NB III.: Bizakodóan várják a rajtot
Labdarúgás – Több egyesület is a süllyesztőbe kerülhet az átszervezések miatt, így élet-halál harc lesz a helyekért.

Az MLSZ legutóbbi döntésének értelmében az eddigi hat csoportot háromra szűkíti a szövetség, így nagyon sok múlik azon, ki milyen mértékben tudta a maga javára fordítani a felkészülési időszakot. Megyénket négy csapat képviseli az NB III. Tisza–csoportjában: a DEAC-Szertár Sportbolt, a Létavértes, a Hajdúszoboszló és a Hajdúböszörmény.

A gárdák bizakodóan tekintenek előre – tehetik is, hiszen egy kivétellel – a Böszörmény egy rossz sorozatának köszönhetően csúszott visszább – mindannyian az élmezőnyben végeztek és a következő idényben is hasonló szereplésre számítanak.

Nyomás alatt

A DEAC-nál négy távozóról számoltak be, míg öt új játékos érkezett. A csapatnak másféle elvárásoknak kell idén megfelelnie, úgy vélik a klubnál, hogy féltávnál sok együttesnek át kell majd gondolnia a célkitűzéseit.

Létavértesről is négyen távoztak és ugyanennyien érkeztek. Gyarmati András ennek megfelelően állította össze csapatát, amelyet az első ötbe vár.

Hajdúböszörményben nagy mozgás volt a nyáron, hat labdarúgó távozott, míg sok próbajátékos közül végül nyolcan lettek a HTE alkalmazásába felvéve. Papp Ferenc egy teljesen új keretet szeretne kialakítani, amellyel az 1-5. hely valamelyikét tervezték elérni.

Nincs könnyű helyzetben Hajdúszoboszló, ugyanis olyan meghatározó játékosok távoztak a csapatból, mint Domokos vagy Habi. A felkészülés jól sikerült ugyan a csapatnak, de nem lettek olyan szintűek az igazolások, hogy nyugodtan várhassák a rajtot. Így az egységre helyezik a hangsúlyt, amivel a hiányosságot lehet majd pótolni.

Az új lebonyolítási rendszer eredménykényszert helyez a csapatokra, ami egyáltalán nem segíti az előre haladást, ráadásul a legerősebb csoportnak kikiáltott Tisza–csoportban ez hatványozódni fog, mivel az első hat hely megszerzése most élet-halál kérdése lehet.

HBN–PZ