NB II: Magasabbra tennék a lécet

Labdarúgás – A balmazújvárosiak a közvetlen élmezőnyt célozzák meg a most rajtoló szezonban.

Megyei rangadóval indult az NB II. Keleti csoportjának őszi idénye, a balmazújvárosiak vendége a DVSC-DEAC együttese volt a nyitó fordulóban. Bár a találkozó előzetesen szorosabb meccset ígért, végül a hazaiak magabiztosan, 3–1-re verték a debrecenieket.

Az összecsapáson Urbin Péter mesterhármassal sokkolta a DEAC-ot, mely gárda csak a 88. percben tudott szépíteni, Csorba révén.

Agresszívebbek voltak

– Nagyon örülök, hogy jól elkaptuk a rajtot és nyerni tudtunk hazai környezetben – fogalmazott a Balmazújváros trénere, Arany László. – Jól játszottunk, erőszakosan, agresszíven futballoztunk és sok labdát szereztünk, amiből gyors kontrákat vezettek labdarúgóim. Véghez vittük azt, amit elterveztünk, előzetesen azt vártam a játékosoktól, amit végül kaptam tőlük. Hatvan percig nagyon jól ment a futball, a mérkőzés utolsó harmadában kissé visszaesett a játékunk, de sikerült győztesen elhagynunk a pályát – értékelte a derbit a szakember.

Az élmezőny a cél

Arany László szerint főként a remek helyzetkihasználásukkal kerekedtek a DVSC-DEAC fölé és persze az is döntő volt, hogy volt egy csatáruk, aki három gólt szerzett. – Urbin Peti nagyszerűen használta ki az adódó lehetőségeket, ám ehhez természetesen a csapattársak is kellettek – ismerte el a tréner.

– Egyetlen mérkőzésből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de bízom benne, hogy a három újonnan igazolt futballistánkkal kellően megerősödött a támadó szekciónk és még jobbak lehetünk a legutóbbi szezonhoz képest. Egy edző sosem lehet elégedett, de ha a drukkereink segítségével az idény végén odaérnénk a 2.-5. hely valamelyikére, akkor nem lennék szomorú.

HBN-TN