NAV: Végrehajtás a kánikulában is

Debrecen – Mivel a tartozást az adózók a helyszínen sem fizették meg, többek között készpénzt, tűzifát, sódert, gépeket és fémhulladékot foglaltak le csaknem 16 millió forint értékben a NAV munkatársai.

Az Észak-alföldi régióban több adózónak a nagy összegű elmaradását rendezték így a végrehajtók, akiket a hőség sem zavart – kaptuk az információt a NAV-tól.

A NAV végrehajtói nyáron sem pihennek

Az Észak-alföldi régióban több adózónak nagy összegű fizetési kötelezettséget állapított meg a NAV vámszakmai területe. A meg nem fizetett tartozás fedezetének biztosítása érdekében a végrehajtók személyesen keresték fel a cégek telephelyein az adósokat. Mivel a tartozást az adózók a helyszínen sem fizették meg, készpénzt, tűzifát, sódert, fémhulladékot, továbbá gépjárműveket és gépeket foglaltak le csaknem 16 millió Ft értékben – kaptuk a tájékoztatást Magyar Norbert sajtóreferenstől.

Lefoglalt kukorica

A régió területén közúti ellenőrzések során a szállítmányokat, illetve fuvarozókat is fokozottan ellenőrzik a NAV munkatársai. Egy ilyen akció során figyeltek fel egy négy kamionból álló gabonaszállítmányra, amelynek dunántúli székhelyű vásárlója jelentős adóhátralékkal rendelkezett, és a szállítmány rendeltetési helye egy határ menti kisváros volt. A pénzügyőr járőrök követték a szállítmányt a bértározóhoz, ahol az adóvégrehajtók a gyors megkeresés alapján azonnal lefoglaltak több mint 76 tonna kukoricát.

HBN