NAV: a pénzügyi nyomozók iratokat foglaltak le a Ligánál

Budapest, 2016. május 18. A Liga Szakszervezetek (Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája) budapesti székháza az Ajtósi Dürer soron 2016. május 18-án. Ezen a napon a székházban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai vizsgálódtak.
Budapest, 2016. május 18. A Liga Szakszervezetek (Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája) budapesti székháza az Ajtósi Dürer soron 2016. május 18-án. Ezen a napon a székházban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai vizsgálódtak. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – “Nincs szó akcióról; a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói vannak a helyszínen a Liga szakszervezeteknél, és iratokat foglalnak le. Ennél több információt nem tudunk megosztani.” – közölte a NAV bűnügyi sajtóiroda szerdán az MTI-vel.

A NAV azt követően közölte ezt az információt, hogy az MTI tájékoztatást kért arról, az adóhatóság munkatársai milyen akciót hajtottak végre a Liga szakszervezetek irodaházánál.

A Blikk.hu információi szerint a Liga szakszervezetek 1,5 milliárd forintot érő eurpai uniós támogatást kapott, ennek kapcsán tett valaki feljelentést a gyanús pénzmozgások miatt. Úgy tudják, költségvetési csalás miatt indult eljárás az ügyben. Tavaly októberben rendőrök tartottak házkutatást az irodaházban.

– MTI –
hirdetés