NAV: a civil szervezeteknek május végéig kell nyilatkozniuk a tavalyi szja 1 százalékok felhasználásáról

Budapest – Azoknak a civil szervezeteknek, amelyeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben kiutalta a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékos felajánlásait, május végégig kell nyilatkozniuk az átutalt összegek tavalyi felhasználásáról – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Az érintetteknek elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük a 14KOZ – az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról – jelű közleményt az adóhivatal részére – tették hozzá. A közlemény letölthető a NAV honlapjáról.

A 14KOZ jelzésű iratnak tartalmaznia kell a NAV által 2014. január 1-jétől 2014. december 31-ig kiutalt szja 1 százalékok felhasználását, illetve azt az összeget, amelyet a kedvezményezett hibátlan 13KOZ jelű közleményében tartalékolt összegként tüntetett fel.

Ha az adott civil szervezet 2008 előtt átutalt összeget tartalékolt, azt szintén tavaly év végéig használhatta fel, így erről is a 14KOZ jelű közleményben kell elszámolnia – ismertették.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a kedvezményezett nem nyújtja be a közleményt határidőig, illetve a dokumentumban számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és az adatok javítására kitűzött határidőt elmulasztja, akkor a NAV kizárja az adott civil szervezetet a következő évi felajánlások lehetséges kedvezményezettjei közül.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés