kiderült

2019.07.10. 20:15

Lehet, hogy Julio Iglesiasnak van egy házasságon kívül született fia

Julio Iglesias a biológiai apja a 43 éves Javier Sánchez Santosnak – állapította meg egy valencia bíróság szerdai első fokú ítéletében, amelyet a világhírű spanyol énekes ellen indított apasági perben hozott.

(COMBO) This combination of pictures created on July 10, 2019 shows a file photo taken on September 23, 2015 of Spanish singer Julio Iglesias in Mexico city and a file photo taken on July 04, 2019 of Javier Sanchez Santos in Valencia. - A Spanish court ruled on July 10, 2019 that Grammy award-winning singer Julio Iglesias is the biological father of a 43-year-old Javier Sanchez Santos. The judge in the case refused to admit DNA evidence obtained surreptitiously by a private detective working for the claimant and his lawyer. But he ruled that the man's mother had provided credible details of her affair with the singer and also cited the physical resemblance between the two men. (Photos by Ronaldo SCHEMIDT and JOSE JORDAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ronaldo Schemidt/Jose Jordan

A nem jogerős döntés indoklásában a bíró elegendőnek vélte a felvonultatott bizonyítékokat az apaság megállapításához, ide sorolta egyebek mellett a „nyilvánvaló fizikai hasonlóságot” a két férfi között, továbbá azt, hogy az énekes minden alkalommal megtagadta a DNS-vizsgálat elvégzésére vonatkozó kérelmet.

A bíró azt is kiemelte, hogy Iglesias és María Edite Santos táncosnő a gyerek fogantatásának időszakában ismerte egymást – hiszen ugyanabban az éjszakai klubban dolgoztak -, és a nő „nagyon konkrét adatokat” mondott el bírósági vallomásában az énekes házának belsejéről. Nem lehet kizárni, hogy volt köztük szexuális kapcsolat – érvelt a bíró.

Fernando Falomir, a Miamiban élő spanyol énekes ügyvédje bejelentette, hogy fellebbeznek a döntés ellen, és kétségbe vonta a bizonyítékokat, amelyekre hivatkozva megszületett az első fokú ítélet.

Iglesias ellen 2017 decemberében indult apasági per, amelynek alapja egy DNS-vizsgálat, melyet az Egyesült Államokban végeztek el. Magánnyomozó közreműködésével szereztek hozzá mintát a 75 éves spanyol énekes egyik gyerekétől, méghozzá úgy, hogy a házuk szeméttárolójában kutattak.

„Ez a teszt 99,9 százalékban azt mutatja, hogy én a fia vagyok, valamint azt, hogy anyám mindig az igazat mondta”

- nyilatkozta akkor újságíróknak Javier Sánchez Santos.

A „törvénytelen fiú” történetét jól ismeri a spanyol közvélemény, anyja a kilencvenes évek elején hozta nyilvánosságra viszonyukat, amelyből állítása szerint kisfiú született.

Előbb az asszony, később pedig a fia is próbálta bírósági úton elismertetni az apaságot, ám eddig egyik eljárásban sem jártak sikerrel.

A most 75 éves Julio Iglesias karrierje csúcsán a latin amorózót testesítette meg, romantikus balladáiért nők milliói rajongtak világszerte.

Két házasságából összesen nyolc gyereke született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!