Naponta 150 gyermek a városi napköziben

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Alexandra Beier/Getty Images
Debrecen – A megyeszékhely közel 12 ezer általános iskolás tanulója közül 211 gyermek számára kértek szünidei napközis ellátást – közölte keddi sajtótájékoztatóján Danku Attila, a Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola igazgatója, az Oktatási Bizottság külsős tagja.

A napközi helyszíne a tócóskerti Vörösmarty Mihály Általános Iskola, ahol naponta átlagosan 150 gyermeket helyeznek el a szüleik.

A tapasztalatok szerint júliusban vannak a legtöbben, jelenleg öt csoportban szerveznek a diákoknak kézműves foglalkozásokat, játékokat. A napközi reggel 8 és 16 óra között működik, előtte és utána egy óráig ügyelet működik. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy sok szülő már a reggel 7-kor történő nyitásra elviszi a gyermekét az iskolába. A napköziben naponta háromszor kapnak étkezést a diákok, akiknek filmvetítéseket is szerveznek, ennek helyszíne a Kazinczy Ferenc Általános Iskola.

Szilágyi László önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) azt mondta, a városnak 2,5 millió forintba kerül a nyári gyermekfelügyelet biztosítása, ennek többsége a tanárok bérére megy el.

HBN