Napi paráztató: 6 hónapunk van, hogy megmentsük a Földet

Akt.:
Napi paráztató: 6 hónapunk van, hogy megmentsük a Földet
Ne vegyen tartós élelmiszert és kezdje építeni bunkerét. A legújabb világvége-elmélet szerint a következő 6 hónap kritikus lehet a Föld jövője szempontjából.

Jeffrey Sachs professzor és vezető közgazdász szerint nagyon oda kell figyelniük az országok vezetőinek, hogy milyen döntéseket hoznak az elkövetkezendő 6 hónapban, mivel a legapróbb hiba is a Föld biztonságának a veszélyeztetését jelentheti. Három kulcsfontosságú találkozó lesz: júliusban, szeptemberben és októberben. Az egyik témája a fejlődés finanszírozása, a másodiké a fenntarthatóság fejlesztése, a harmadiké pedig a klímaváltozás. Mindhárom kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy a globális szegénységet felszámolják és megóvják a környezetünket.

Így nyilatkozott Jeffrey Sachs: “Végre elérkezett az idő. Már évek óta erről a 6 hónapról beszélünk és most itt lehetőség, hogy az emberiség jövőjét jobb mederbe tereljük. Ilyen diplomáciai lehetőség egy évtizedben egyszer adódik, győznünk kell”. A professzor egyébként a ENSZ tanácsadója is, a 2000-ben kitűzött szegénységi mutatók visszaszorításán dolgozik, amiket pont idén kell elérni.