Helyi közélet

2013.06.27. 14:02

Él és virul a tó a belváros közepén

Debrecen - A kusza jogi helyzet miatt valószínűleg még jó darabig nem épül meg az Apolló Superior.

Debrecen - A kusza jogi helyzet miatt valószínűleg még jó darabig nem épül meg az Apolló Superior.

Nyugaton a helyzet változatlan! Röviden így lehet összefoglalni mindazt ami a Miklós- és az Arany János utca közzé, az Apolló Mozi mögé tervezett beruházás jelenlegi állapotáról elmondható.

Szép tervek

A történet látványos része 2008. szeptemberében kezdődött, amikor lerakták az Apolló Superior alapkövét. Akkor úgy tervezték, hogy a Miklós utca elejére (az 5-13. számú telkekre) parkolóházat-szolgáltató központot, a Piac utca 57-59. szám mögötti területre, a volt Műanyag Áruház helyére pedig egy exkluzív üzletházat építenek. Ehhez társult volna az Apolló Mozi épületének tetejére még egy szint ráépítése.

Vad víz

A mintegy 200 négyzetméteres, visszataszító látványt nyújtó "tó", vagy inkább "mocsár" akkor keletkezett, amikor a Piac utcai házak mögött kiásták, kibetonozták az áruház alapját, - majd miután leállt a beruházás - az szép lassan megtelt talaj- és esővízzel. (Egy időben, a szomszéd ház törött csövéből szennyvíz is folyt oda.)

Ezután évekig nem történt ott semmi és ahogyan ilyenkor lenni szokott a természet szép lassan birtokba vette a területet. Előbb csak buja növényzet nőtt fel, nád, békanyál, gaz, bokrok, majd jött az állatvilág is. Szúnyogok, legyek, galambok, bogarak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában