Helyi közélet

2013.03.26. 15:12

Képi válaszok az identitás keresésben

Debrecen - Szombaton nyílik 11 kortárs kanadai művész kiállítása a Modemben.

Debrecen - Szombaton nyílik 11 kortárs kanadai művész kiállítása a Modemben.A kortárs művészeti galéria második emeleti kiállítótere szombattól egy különleges válogatásnak ad otthont, amely kétszeres kalandra hívja a nézőt.

A tizenegy kortárs kanadai művész több, mint félszáz munkájából összeállított Újvilág című tárlat elnevezése utal Kanada történelmére, illetve az idegen kultúrákat befogadó ország identitására.

Mint az a szombaton 18 órakor kezdődő kiállításról tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, Derek Michael Besant, aki egyben a tárlat kurátora is, a Caligary-ban alapított Albertai Művészeti és Design Főiskola szépművészeti tanszéke professzorának volt az ötlete, hogy összehozza más egyetemeken dolgozó kollégáit egy közös kiállításra. Alkotásaik nemzeti tradíciókat, személyes élményeket, kollektív és saját értékeket vesznek górcső alá, értékelnek újra, s ehhez a kortárs művészet legprogresszívebb kifejezésmódjait, eszközeit használják. Ami közös bennük, a print művészete iránti elhivatottság és rajongás, legyen szó hagyományos papír-tinta vagy a legmodernebb digitális technikáról.

A kiállításon belül Derek Michael Besant munkái A nyelv vége címmel egy külön szekcióban lesznek láthatóak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában