Helyi közélet

2013.05.10. 17:57

Adókedvezmények a szabad vállalkozási zónákban

Debrecen - Egyszer csak kikerülünk a halmozottan hátrányos helyzetű térségek közül.

Debrecen - Egyszer csak kikerülünk a halmozottan hátrányos helyzetű térségek közül.Az elmúlt 15 év fejlesztési politikája nem volt sikeres, mi sem mutatja ezt jobban, mint az a tény, hogy az unió legszegényebb 20 régiójában 4 magyar térség is szerepel – mondta köszöntőjében Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke azon a rendezvényen, amelyet „Munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés” címmel Berettyóújfaluban tartottak meg a megyei kereskedelmi és iparkamara és Berettyóújfalu Önkormányzatának közös szervezésében.

Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár előadásában kiemelte azokat a munkahelyteremtő pályázatokat és lehetőségeket, amelyek egyrészt új munkahelyet teremtéséhez, másrészt a már meglévők megtartásához járulnak hozzá. A foglalkoztatási rátákat tekintve az államtitkár úgy fogalmazott, hogy nincs miért szégyenkeznünk, bár még messze nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Véleménye szerint olyan környezetet kell teremteni, amelyben el lehet érni a biztos foglalkoztatási szintet. A szabad vállalkozási zónákról szólva az államtitkár elmondta, hogy jelentős kedvezményeket kapnak azok a vállalkozások, amelyek ezekben a zónákban létesítenek 100 milliós vagy annál nagyobb értékű beruházásokat.

Lenner Áron, helyettes államtitkár, a MNB által kezdeményezett kedvezményes kamatú kis- és középvállalkozásokat támogató hitel lehetőségről számolt be. A vállalkozások 250 mrd forint összegű hitelhez juthatnak a kereskedelmi bankok közreműködésével, amelynek a kamata 2 százalék, illetve 0,5 százalék a kockázati garancia. A másik 250 mrd forintot a devizahitelek kiváltására fordíthatják a vállalkozások. A program 2013 júniusában indul és első körben augusztus végéig igényelhető.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában