Magyarország

2012.10.30. 16:45

Hétfőn kerül a Fidesz-frakció elé a földtörvényjavaslat

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) - Jövő hétfői ülésén foglalkozik részletesen a kormány földtörvényjavaslatával a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja.

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) - Jövő hétfői ülésén foglalkozik részletesen a kormány földtörvényjavaslatával a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja.Ezt Rogán Antal frakcióvezető közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján, ahol arról kérdezték, milyen reakciót váltott ki a képviselőcsoportban az a több tucat módosító indítvány, amelyet hétfőn nyújtott be a földtörvényjavaslathoz a földbérlet-pályázati rendszert hónapok óta bíráló Ángyán József korábbi agrárállamtitkár és fideszes frakciótársa, Bencsik János.

Rogán Antal válaszában azt mondta, a Fidesz-frakció is lát még szükségesnek módosításokat a Ház előtt fekvő, új földtörvényben, azt pedig, hogy mely változtatásokat fogják támogatni, a hétfői frakcióülésen vitatják meg, amelyre meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert is.

A képviselőcsoport elsősorban azt fogja szem előtt tartani, hogy mi áll összhangban a Fidesz programjával, amellyel megnyerte 2010-ben a választást - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Ángyán József és Bencsik János módosító indítványaival egyebek mellett azt akarja elérni, hogy valóban csak a helyben lakók juthassanak a településhez tartozó termőföldhöz, továbbá több beleszólást adnának a földhasználati ügyekbe a helyi közösségeknek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!