Nánáson startolt a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság

Nánáson startolt a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság
Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2017. évi nyitófordulójára szombaton és vasárnap a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdő négy strandröplabda-pályáján került sor.

A napsütéses időben megrendezett versenyen – amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója is volt – minden játékos hűsítőként a Ráthonyi Kft. felajánlásaként mindkét nap egy-egy fél literes üdítőt kapott, majd indulhatott a játék.

A férfiaknál komoly csaták után a Bán Balázs, Mészáros Zoltán kettős győzött, megelőzve a Berkes Zoltán, Bodonyi Ákos duót. A harmadik helyet a Molnár Tamás, Molnár Zoltán páros szerezte meg.

A hölgyeknél az Eötvös DSE két korábbi játékosa végzett az élen. A legelső, 2013-as idény bajnoka Marczin Daniella a most véget ért szezonban az MTK színeiben játszó Zolnai Vandával utasították maguk mögé a mezőnyt. A második helyen a Gödöllő kiválósága, a 2016. évi Eötvös Kupa strandröplabda-bajnokság győztese, Dénesi Brigitta végzett Győri Pannival az oldalán. A harmadik helyet a már több külföldi versenyen is szereplő Katona Janka, Sákovics Virág kettős szerezte meg.

A vegyes párosoknál jelentkezési rekord született, 24 páros indult. Izgalmas mérkőzések után a győzelmet a Jászberényben játszó, korábbi válogatott kerettag Pintér Andrea szerezte meg Kis Péterrel. A második helyre a Nagy Dorottya, Pető Levente ért be, harmadik helyen végzett az előző napon a női párosoknál ezüstérmet szerzett Győri Panna párjával, Kovács Boldizsárral.

A verseny következő fordulójára 2017. június 3-án és 4-én a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben kerül sor.

– Szombathy András –További hírek a Sport kategóriából