Nagyváradon vendégszerepel a Csokonai Színház

Jelenet a Bánk bánból
Jelenet a Bánk bánból - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Nagyvárad – A nagyváradi XXVI. Festum Varadinum vendége lesz a Csokonai Színház két előadása a hétvégén.

A háromhetes, több mint 150 programot felvonultató rendezvénysorozatra meghívást kapott a Gemza Péter rendezte nemzeti opera, a Bánk bán, valamint a Debrecenben nagy sikerrel futó vígjáték, a Művészet is. A komédia – Garay Nagy Tamás, Bakota Árpád és Vranyecz Artúr jutalomjátéka – egyszerre szórakoztat, s a művészetről szóló vita kapcsán a barátságról tesz fel fontos kérdéseket. Az Erkel-opera szuggesztív erejét a kiváló énekesek és a Kodály Filharmonikusok hozzák majd közelebb a nagyváradi közönséghez. Az opera rövidített, koncertszerű előadásának címszerepében a „nemzet Bánkját”, Kiss B. Atillát, Melindáéban Rendes Ágnest, míg Gertrúdéban Bódi Mariannt láthatja majd a közönség május 20-án, a vár udvarán felállított színpadon.

Jelenet a Művészet című komédiából | Fotó: Derencsényi István Jelenet a Művészet című komédiából | Fotó: Derencsényi István ©

A Festum Varadinum programjában fontos szerepet kapnak a Nagyvárad és Debrecen 25 éves testvérvárosi kapcsolatához kötőtő programok, illetve a Szent László évhez és a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódó egyházi rendezvények is.

– Csokonai Színház –