Nagyváradi alkotások Csökmőn

Nagyváradi alkotások Csökmőn

Nagyváradi Tibor Ernő Galéria művészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmőn, a Faluházban.
Varga József, Csökmő polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, és néhány szóval bemutatta a község életét, értékeit a nagyváradi művészeknek. B. Kiss Andrea tudósítása

Ezután Porkoláb Lajos, a Megyei Népfőiskolai Egyesület elnöke nyitotta meg a kiállítást. Beszédében hangsúlyozta, milyen fontos, hogy ebben a pénzközpontú világban vannak még olyan emberek, akik dacolva mindennel, a művészetet, a kultúrát ápolják és művelik.
A helyi alapfokú művészeti iskola néhány tanulója színvonalas kis zenei műsorral tette színesebbé a megnyitót. Nagy Petra és Nagy Bianka fuvolázott, Tóth Sándor Zsolt harsonázott, Tóth András pedig szaxofonozott. Aztán a Tibor Ernő Galéria vezetője, Trifán László adott elő gitárral két saját zeneszámot.
A nagyváradi Tibor Ernő Galéria 1990-ben alakult lelkes amatőr képzőművészek kezdeményezésére.Céljuk a nagyváradi kulturális élet színesítése. A képzőművészeten túl helyet adnak  irodalmi, költészeti, zenei és színjátszó esteknek is, és egyéb kulturális, jótékonysági kezdeményezéseknek.
A kiállításon a galéria alábbi művészei mutatkoztak be különböző technikájú alkotásokkal: Bányai Szabados Katalin, Egei György, Gavrucza Tibor, Márton Katalin, Mierlutin  Emília, Popon Krisztina, Rob Ibolya, Staharoczky Júlia, Széll Katalin, Trifán László