Nagyszabású műszaki kiállítás és konferencia a Debreceni Egyetemen

műszaki kiállítás és konferencia a Debreceni Egyetemen
műszaki kiállítás és konferencia a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem Műszaki Kar és a MTA DAB Műszaki Szakbizottság 2010. október 14-15-én 16. alkalommal rendezi meg az Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok nemzetközi konferenciát és kiállítást.

A konferencia és kiállítás magyarországi szakmai körökben jól ismert. A szaknapokat több mint egy évtizeden át az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék és a Gépészmérnöki Tanszék szervezte, a rendezvényeken minden évben közel 100 kiállító cég jelent meg. A tudományos programban elhangzott előadásokon a szakma legkiválóbb művelői tartottak előadásokat a szakterület aktuális kérdéseiről.

2008-ban a rendezvény nagyszabású nemzetközi konferenciává bővült, ettől az évtől a Szaknaphoz külön szekcióval csatlakozik az építőipari és a műszaki menedzsment szakterület is. Az idei felhívásban a szervezők Mechatronikai, Környezetmérnöki és Alkalmazott Informatikai Szekciókba is invitálták a szerzőket, előadókat.

A 16 éves múltra visszatekintő rendezvényen minden évben közel 100 kiállító mutatkozik be, a konferencián a szakma legkiválóbb művelői tartanak előadásokat.

 

Október 14-én tekinthető meg

A kiállítás a Debreceni Egyetem főépületében október 14-én tekinthető meg. Újdonság, hogy cégek mellett a Műszaki Kar tanszékei és hallgatói is kiállítják saját munkáikat, fejlesztéseiket. Bemutatásra kerül például a Karon fejlesztett elektromos versenyautó, több mobilrobot, egy intelligens ház modell. A szervezők meglepetést ígérnek a futballrajongóknak is.

A konferencia szekcióülései október 15-én a Műszaki Kar épületében (Debrecen, Ótemető u. 2-4) épületgépészeti, mechatronikai, gépészeti, építőmérnöki, környezetmérnöki, alkalmazott informatikai, építészeti, és menedzsment szekcióban lesznek megtartva és a résztvevők a mérnöki és az építészmérnöki kamara által elismert krediteket is kaphatnak.

Részletes program a konferencia és kiállítás honlapján: www.mk.unideb.hu/conference

– Orosz Péter –