Nagyot vívtak a debreceniek Budapesten

Nagyot vívtak a debreceniek Budapesten
© Fotó: magánarchívum
Debrecen – A hétvégen a DHSE-PMD vívóegyesület kard- és tőrvívóinak egyaránt Budapesten volt jelenésük. A kardozók az UTE Király utcai termében Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyen, míg a tőrözők a Gerevich Aladár Sportcsarnokban léptek pástra. A hétvége termése egy arany-, egy bronzérem és további két döntős helyezés.

A tőrözők idei első Fülöp Mihály versenyén Simon Petronella csillantotta meg tudását. A csoportkörökben mindössze két vereséget követően jutott a táblára, ahol magabiztos vívással először az esztergomi Adorjánt, majd a terézvárosi Hegyest is verte a debreceni tőröző hölgy, így bejutott a nyolcas döntőbe. Végül a nagyon előkelő 7. helyen végzett Béres Zsolt tanítványa.

Kitettek magukért a kardvívók is. Battai Sugár Katinka ugyanis triplázni tudott a versenyen, azaz gyermek, újonc és serdülő korosztályban is sikerült döntőbe jutnia. Nagyon ritka teljesítményről van szó, hiszen két nap alatt három versenyt levívni egy felnőtt sportolónak is becsületére válna. Szombaton az újoncok mezőnyében lépett pástra a fiatal debreceni vívóhölgy, és úgy jutott el az elődöntőig, hogy a legszorosabb asszójában is 15-5-re tudták csak „megszorítani”, erre is csupán a klubtársa, Leitner Luca volt képes. Az elődöntőben azonban egy két perces kihagyás megpecsételte a sorsát, de így is csak minimális, 15-14-es vereséget szenvedett. A verseny végén bronzérmet vehetett át.

Vasárnap Battai újra a nyerő formáját vette elő. A csoportban mindössze egyetlen tust kapott és a táblán ismét csak a klubtárs Leitner tudott szoros asszót vívni vele. A nyolcas döntőben egy 10-2,10-3, 10-2-es Battai ostrom áldozatává váltak ellenfelei. Nem is volt kérdés, hogy kinek kerül a nyakába az aranyérem. Azonban a serdülők versenyére is maradt még erő a törékeny vívóhölgyben. A csoportból könnyedén jutott táblára, majd a hosszabb utat választva vigaszágon került a döntőbe. Ekkora fogyott el az akkor már közel 10 órája vívó Battai ereje, és hiába választotta meg jól akcióit a pontos befejezésre már nem maradt energia. Battai Sugár Katinka a döntőben a 8. helyen végzett.

– DHSE –


Döntős eredmények:

Gyermek leány kard:
1. Battai Sugár Katinka – DHSE-PMDÚjonc leány kard:
3. Battai Sugár Katinka – DHSE-PMD

Serdülő leány kard:
8. Battai Sugár Katinka – DHSE-PMD

Újonc leány tőr:
7. Simon Petronella – DHSE – PMD