Nagyot ment a DEAC, egyre közelebb a rájátszás

Nagyot ment a DEAC, egyre közelebb a rájátszás
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Tizennyolc pontos idegenbeli győzelmet aratott a DEAC csapata a másodosztályú női kosárlabda bajnokság 17. fordulójában. Kovács Imre együttese a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felett aratott magabiztos sikerével hatalmas lépést tett a felsőházi rájátszásért folytatott küzdelemben.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a vártaknak megfelelően a fiatal hazaiak agresszív letámadással és kemény betörésekkel igyekeztek érvényesülni, míg a debreceniek palánk alatti fölényüket próbálták kamatoztatni. Egyik gárda sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, a vezető kiléte szinte percenkét változott, ennek megfelelően mindössze egy pontos hajdúsági vezetéssel zárult az első negyed. A kétperces szünetet követően mindkét együttes szigorított védekezésén, kissé kapkodóvá vált a játék, de a DEAC így is hat pontos fórra tett szert (23-29). A félidőhöz közeledve a fővárosiak védekezést váltottak, s ez láthatóan megzavarta Szabó Rékáékat, s egy 8-1-es NKE rohanás után át is vették a vezetést.

A fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiak már a támadó harmadban labdákat próbáltak szerezni, míg a DEAC főleg a Földvári-Göttlinger kettőst igyekezett megtalálni a belső pozíciókban. A negyed derekáig meg is tudta tartani minimális előnyét az NKE, ám Gál Annamária ziccerével a 27. percben újra a hajdúságiaknál volt az előny, melyet a negyed végére hat egységnyire sikerült növelni (44-50). A folytatásban Kovács Imre tanítványai türelmesen kosárlabdázva kétszámjegyűre tornázták fel a különbséget, s a végjátékban mutatott higgadt büntetőzésnek köszönhetően magabiztos sikert arattak.

HBN-EÁ


NKE KTK-DSE – DEAC 60-78 (21-22; 10-8, 13-20, 16-28)

DEAC: Földvári 18, Göttlinger 25, Gál 17, Szabó 12/6, Szendrei 5 cserék: Papp -, Máriás -, Chvatal -, Gyulai -, Orbán 1, Új -.

Kovács Imre: Felkészültünk az ellenfél letámadásából, s bár időnkét pontatlanok voltunk, összességében jól oldottuk meg a feladatot. Igyekeztünk kihasználni a palánk alatti dominanciánkat, mely úgy gondolom, hogy sikerült is. Az utolsó fordulóban a felsőházi rájátszásért játszhatunk majd, s bár nem lesz egyszerű dolgunk a harmadik helyezett Vasas ellen, mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Gratulálok az egész csapatnak a mai győzelemhez.


Címkék: , ,hirdetés