Nagyot léphet a bennmaradás felé az Újváros

Óriási téttel bíró ütközet előtt az újvárosiak
Óriási téttel bíró ütközet előtt az újvárosiak - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – A szezonban utoljára játszik „házon kívül” a Balmaz, a közvetlen rivális Csákvár otthonában vizitál.

Az NB II. 29. fordulójának nyitómérkőzésén az Aqvital Csákvár fogadja a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt. Sorsdöntő ütközetként is aposztrofálhatjuk a péntek este 19.30–kor rajtoló találkozót, hiszen a házigazda még a bennmaradást jelentő 13. pozíciót foglalja el, míg az újvárosiakat egy helyezés és egy pont választja el a Fejér megyeiektől.

Csákvári sérülések

A két gárda közül a balmazújvárosiak vannak jobb formában, hiszen Feczkó Tamás irányításával tíz bajnokit játszottak a hajdúságiak, a mérleg impozáns, hat győzelem és három döntetlen mellett csupán a Szeged alkalmi otthonában, Gyulán maradtak alul a narancsmezesek. A vezetőség nemrégiben Farkas II Balázs személyében válogatott labdarúgóval erősített, aki egykoron a Loki, a Győr és a Videoton szerelését is magára ölthette.

Ezzel szemben a Csákvár legutóbb április közepén szerzett három pontot, azóta háromszor vesztesen hagyták el a játékteret a Fejér megyeiek, míg a Sopron ellen remiztek. Az előző játéknapon a Vasas otthonában szenvedett arcpirító, hatgólos vereséget Toldi Gábor legénysége. További problémát jelenthet a szakembernek a csapatát sújtó sérüléshullám, számos kulcsember nem léphet pályára a Balmazújváros ellen, többek között a 12 találatával házi gólkirály Gajdos Zsolt is maródi.

A novemberi, a Balmazújvárosi Városi Sportpályán megrendezett bajnoki fordulatos 90 percet hozott. A félidőben a vendég Csákvár vezetett két góllal, majd a pihenőt követően megtáltosodott a házigazda, előbb Angyal Norbert vette be az ellenfél kapuját, később Pintér Norbert duplázott, így a hazai szurkolók örülhettek a lefújás pillanatában.

HBN–BÁ