Nagyot küzdött a Győr ellen a Loki

Szorossá tették a meccset
Szorossá tették a meccset - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az egész mérkőzés során egyenrangú partnere volt a DVSC Schaeffler a világhírű győri együttesnek.

A Felhő Ferenc–Öcsi Tamás játékvezető-páros sípjelére indult a találkozó, a lelátón a kezdéskor több mint 5000 néző foglalt helyet a Főnix lelátóin, köztük a két együttes szurkolóival, akik becsülettel biztatták kedvenceiket. A hazaiaknál mindenki hadra fogható volt, a vendégektől is csak a hosszabb ideje maródi Nora Mörk hiányzott.

Nagy iramban

A mérkőzés elején a debreceni szurkolók megemlékeztek a három évvel ezelőtt tragikus autóbalesetben elhunyt társaikról. A hazai kapuban Triffa Ágnes, a vendégeknél a debreceni nevelésű Kiss Éva kezdett. Bekezdtek a csapatok is, már az elejétől nagy iramban folyt a játék, mindkét csapat igyekezett rendezetlen védelemmel szemben befejezni a támadásokat. Lüktetett a meccs, a Debrecen játékosain egyáltalán nem látszott semmiféle megilletődöttség, bátran járatták a labdát, és törtek kapura, amint lehetőségük adódott. Rangadó hangulat uralkodott a csarnokban, a hazai ultrák a drukkolásba belecsempészték a vendégek iránt érzett unszimpátiájukat is.

Fotó: Molnár Péter

A 17. percben Köstner Vilmos törte meg a nagy rohanást egy időkérés erejéig, a hazai szakvezető szokása szerint forgatta a csapatát próbálva folyamatosan friss játékosokat a pályán tartani. Bátran nyúlt a fiatalokhoz is, ezt Arany Rebeka és Szabó Panna például góllal hálálta meg. A debreceni kapuban Triffa hozta a bravúrokat, viszont 16–13-nál megtört a gárda lendülete, az utolsó nyolc percben mindössze egy találatra futotta Vantara-Kelemenéktől. Azért, hogy ez így történjen, a hazai közönség érzése szerint „besegítettek” a játékvezetők, akiknek az ítéletei ellen többször is tüntetett a publikum. Kezdett szétesni a Loki játéka, így jókor jött a szünet (17-19).

Kézben tartották

A fordulás után inkább a vendégek akarata érvényesült, a DVSC játékosai hatalmas szívvel küzdöttek, de a klasszisok sorát felvonultató győriek pont annyit adtak ki magukból, amennyi a 4-5 gólos előny konzerválásához elég volt. Ráadásul Triffát fejbe találta egy lövés, így attól kezdve Oguntoye Viktória őrizte a debreceni kaput, méghozzá jól. Ha mégis esély nyílt volna arra, hogy közelebb lopják magukat a piros-fehérek, akkor bosszantó hibák csúsztak a játékba. De ez mit sem von le a hazaiak érdemeiből, akiknek a lefújás után jogosan szólt a taps (31–35).

MSZ


A tények

DVSC-SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 31–35 (17–19)

Debrecen, Főnix Csarnok, 5600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi

DEBRECEN: TRIFFA – Arany 1, KOVÁCS ANNA 6 (1), Tóvizi 3, Bulath 3, Grigel 5 (3), VANTARA-KELEMEN 4 Csere: OGUNTOYE (kapus), Bordás 3, Deszpotovics 2, Szabó P. 1, Punyko 3, Zamfirescu, Borgyos, Varsányi Edző: Köstner Vilmos

GYŐR: Kiss É. – Bódi 1, GROOT 6, OFTEDAL 12 (6), PINTEA 4, Hansen 4, Puhalák 2 Csere: GRIMSBÖ (kapus), Kristiansen 1, Tomori 1, Görbicz 3, Knedlíková 1 Edző: Danyi Gábor

Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–2. 7. p.: 6–4. 10. p.: 6–7. 16. p.: 11–9. 19. p.: 14–11. 27. p.: 16–17. 34. p.: 18–22. 41. p.: 24–27. 48. p.: 26–31. 55. p.: 27–34.

Kiállítások: –, ill. 2 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6.


Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Elégedett vagyok. Bár tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, azt hiszem, sikerült megmutatnunk, hogy mi sem vagyunk gyengék. Az ország legszebb csarnokában játszottunk nagyon jó mérkőzést a legjobb szurkolótábor előtt a világ egyik legjobb csapatával. Huszonkét percig szinte hiba nélkül kézilabdáztunk, a győriek nyitott védekezése fogott meg minket.


DVSC Schaeffler vs. Győri Audi ETO KC
Debrecen - A női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjának 16. fordulójában a DVSC Schaeffler a Győr együttesét fogadta szerdán 18 órától a Főnix Csarnokban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Női kézilabda NB I., 16. forduló DVSC Schaeffler vs. Győri Audi ETO...

Debrecen - A címvédő és listavezető Győri Audi ETO KC 35-31-re győzött a Debrecen vendégeként a női kézilabda NB I szerdai mérkőzésén. A Főnix Csarnokban rendezett mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek norvég irányítója, Stine Oftedal volt 12 góllal. Az éllovas győriek a 18. meccsüket ...