Nagyon közel járt a bravúrhoz a Loki

Akt.:
Hiába Deszpotovics hat találata, kikapott a DVSC
Hiába Deszpotovics hat találata, kikapott a DVSC - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A piros-fehér együttes a hajrában bukta el a bajnoki pontokat a Siófok otthonában.

A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában a Balaton felsővárosában próbálta megszerezni a bajnoki pontokat a DVSC–TVP.

Jó debreceni kezdés után a 10. percre kétgólos előnyt szerzett a Siófok, ám a jól védő Horváth-Pásztor Bettina és Sirián Szederke vezérletével sikerült fordítani. A 14. percben Sirián Szederke harmadik gólja után, 7–6-os debreceni vezetésnél kérte ki első idejét Lars Rasmussen, majd a 17. percben 7–9-nél kapuscserével próbálkozott a hazaiak mestere. Ez úgy nézett ki jó döntésnek ­bizonyult, mert a 21. minutumban ismét a hazaiak kezében volt a gyeplő, de a Debrecen ­idegenlégiósai vezérletével újra megrázta magát, amelynek köszönhetően a félidőben kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a piros-fehér együttes (12-14). Fordulás után Jelena Deszpotovics góljával már hárommal vezetett a Loki. Ekkor minden szépnek tűnt, hiszen még a 37. percben is 17–15-ös vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, de következett egy tíz perces kihagyás, amikor a Debrecen nem találta a fogást a hazaiak öt egyes védekezésén, és egy 7–1-es rohammal fordított a Siófok (22–18). Vida Gergő kockáztatott, és a hét hat elleni támadójátéknak, valamint a feljavuló védekezésnek köszönhetően sikerült egyenlíteni. A hajrában aztán sajnos a hazaiak év végén átigazolt román klasszisa, Melinda ­Geiger két góljával eldöntötte a találkozó sorsát.

HBN


Siófok KC–DVSC-TVP 25–22 (12–14)

Siófok 400 néző. Vezette: Altmár K., Korváth M.

Siófok: DEDU – Such 3, GEIGER 3, Ferenczy 2, Elghaoui 1, NZE-MINKO 8, Aoustin 3 (2). Csere: Gercsák (kapus), Jezics, Mazák-Németh Cs., MAIBOM 5 (4), Erdősi. Edző: Lars Rasmussen.

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi 1, Punyko 2, Zamfirescu 2, DESZPOTOVICS 6, SIRIÁN 4, Vantara-Kelemen. Csere: Lajtos (kapus), Csáki 3 (2), Hajduch, Jezsikava 1, Román, Hársfalvi 2, Palsdottír 1, Tóvizi, Edző: Vida Gergő.

Kiállítások: 2, ill 8 perc

Hétméteresek: 7/6, ill 2/2.

Mesterszemmel

Vida Gergő: ­ Az első félidőben jól játszottunk, szinte mindent megvalósítottunk abból, amit elterveztünk. Szünet után megzavart minket a Siófok védekezésváltása, így fordítottak a hazaiak. A hét a hat elleni játékkal még sikerült visszakapaszkodnunk négygólos hátrányból, ám a végjátékban a hazaiak voltak eredményesebbek!


Piros mezben: Vantara-Kelemen Éva
Debrecen - A K&H női kézilabda liga következő fordulójában a Siófok ellen száll harcba a pontokért a DVSC-TVP. Akár sorsdöntőnek is nevezhető hetek előtt állnak a DVSC-TVP kézilabdás hölgyei. Sorrendben három idegenbeli találkozót – Siófok, Vác, Fehérvár – vív Vida Gergő együttese, amelyek a ...