Nagyon félt a rablótól, mégis megvédte a házát a hajdúszováti nő

Akt.:
Hajdúszovát, Hajdúszoboszló – A hajdúszoboszlói rendőrök elfogtak, és őrizetbe vettek egy rablási kísérlettel megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 1-jén 9 óra körüli időben egy férfi átmászott egy hajdúszováti családi ház kerítésén, majd a kertben található metszőollóval felfeszítette a pinceajtót és így bejutott a lakásba.

Odabent az egyik szobában meglátta az ott lakó nőt, akitől 40.000 forintot kért. A megrémült nő a kérést nem teljesítette, ezért a férfi átkutatta a szekrényeket, majd be akart menni a ház többi helyiségébe is. A sértett ezt látva elállta a hálószoba ajtaját. A fiatalember ekkor megfogta a 60 éves nő karját és megpróbálta őt eltolni az ajtótól, a nő azonban ellenállt. A férfi megfenyegette áldozatát, akinek az arcához nyomta az öklét, majd a kezével megmutatta, hogy fogja elvágni a nyakát. A nő nagyon megijedt, kiabálni kezdett, de mindvégig ellenállt és telefonon értesíteni tudta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.

A bejelentést követően a hajdúszoboszlói rendőrök a helyszínre siettek. A járőrök az utcán meghallották a sértett segélykiáltásait, ezért azonnal átugortak a ház kerítésén és a hátsó bejáraton keresztül bementek az ingatlanba, ahol elfogták a 20 éves B. Csabát, akit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a hajdúszováti lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hajdúszováti lakossal szemben rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 könnyű sérüléssel, 1 súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 14 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.