Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Akt.:
Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat - © Fotó: pixabay.com
Budapest – Kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez hétfő este eljuttatott közleményében.

Mint írták: a Dunántúlon a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,7-es UV-B sugárzás várható. Ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást. Ilyenkor, normál bőrtípusnál, már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet – hívták fel a figyelmet.

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon – áll a közleményben.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

– MTI –


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A bőrápolás szempontjából a nyár egyik legsarkalatosabb pontja a fényvédelem. Manapság már hazánkban is egyre elterjedtebb a különféle fényvédők használata, nem mindegy azonban, mit használunk bőrünk megóvása érdekében. Ahhoz, hogy biztonságosan el tudjunk igazodn...

Kezdődik az iskola, fontos a megfelelő szemüveg használata.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden szülő számára a legnagyobb kincs gyermeke egészsége. Vajon kiterjed-e mindenre a gondoskodásunk? A gyerekek első szemészeti szűrővizsgálata 3 éves korig javasolt. Ha a családban magas fokú rövidlátás vagy távollátás ismeretes, illetve előfordult cukorbetegs...