Nagyon erős emberek Hajdúszoboszlón

Szabó Zsolt remek, új országos csúcsot állított fel az erőkalapács versenyszámban.

Erős emberek lepték el a hétvégén Hajdúszoboszlót. Szombaton és vasárnap Magyarország tíz legerősebb embere versengett egymással a Strabag Nagydíj és egyben a Hajdúvitéz Kupa elnyeréséért. Szombaton farönk kinyomás, erőkalapács és 300 kg-os kerékforgatás volt a program, ahol Szabó Zsolt az erőkalapács számot országos csúccsal nyerte, és az összetettben is első helyen zárta a napot.

Nem sikerült

A versengést egy világrekord-kísérlet szakította félbe, ahol Kathy Béla guggolásban az amerikai Tomplatz 1980 óta tarott rekordjának a megdöntésére vállalkozott. 227,5 kg-al kellet volna legalább huszonnégyet guggolnia. A kísérlet sajnos nem sikerült, de így is dicséretet érdemel a hivatalosan erőemelőként számon tartott Kathy, hiszen húszszor sikerült felállnia a hatlmas súllyal.

A verseny vasárnap folytatódott, amikor is a tűzoltóautó húzás mellett, egy 1950 kg-os autóval kellett gugolnia a versenyzőknek, valamint kőgolyók emelgetése volt a program (130, 145, 175 és 195 kg-os golyók felpakolása volt a cél).

A versenyt Szabó Zsolt egyeki versenyző nyerte, aki a begyűjthető 60 pontból 52-t szerzett meg. A második helyen Winkler Ádám végzett, aki élete legjobb teljesítményét nyújtotta ezen a megmérettetésen. A harmadik Hrozik Gábor lett, aki szinte már kibérelte magának ezt a helyet.

A magyar erősemberek egyik legerősebbje, Darázs Ádám még mindig csúnya térdsérülésével bajlódik, így nem állhatott rajthoz, de a verseny lebonyolításában kivette a részét, szervező- és műsorvezetőként.

– A hajdúszoboszlói önkormányzat keresett meg minket, hogy itt rendezzünk erősember versenyt és mi szívesen fogadtuk a meghívásukat. A verseny jól sikerült, közönségünk is szép számmal akadt. A fiúk kitettek magukért, egy magas színvonalú versenyt produkáltak. Bízom benne, hogy akik kilátogattak, azoknak nem okoztunk csalódást – értékelte a versenyt Darázs Ádám, aki reméli, hogy a következő, azaz a mosonmagyaróvári megmérettetésen már versenyezhet.