Nagyon bekezdett Kozák Luca

A versenyző elmondta, nagyon keményen dolgoztak edzőjével, és ennek meglett az eredménye
A versenyző elmondta, nagyon keményen dolgoztak edzőjével, és ennek meglett az eredménye - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A debreceni atléta pár hét múlva a felnőttek között, a világbajnokságon áll rajthoz.

A versenyzésről szólt az utóbbi pár hete Kozák Lucának: a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája kiváló eredményeket ért el a különböző viadalokon.

A budapesti idénynyitó régiós atlétikai bajnoksággal kezdődött a sor január közepén, akkor 8.17-es időt ért el a Kozák Luca, aki a hónap végén, a Val de Reuil-ben megrendezett fedettpályás tornát pedig megnyerte 60 méter gáton. Nem is akármilyen eredménnyel, hiszen mintegy ötszázad másodpercet faragott az általa tartott utánpótlás rekordon, és 8.09-es eredménnyel elsőként ért célba, megelőzve többek között az amerikai Nia Alit, aki kétszeres fedettpályás világbajnok, és jelenleg is címvédő ezen a távon. Azóta Párizsban is megmérettetett a 21 éves gátas, ott 8.16-ot futott.

Nem érezte

– Nincs semmilyen titok, a felkészülésem úgy zajlott, mint máskor. Az edzőm, és én is nagyon keményen dolgoztunk, aminek szerencsére úgy tűnik, meg is van az eredménye.

Az volt a tervünk, hogy minél többször jót versenyezzek, ez eddig remekül megy”

– mondta lapunknak Kozák Luca, aki örül, hogy ilyen szuperül indult számára a szezon, és bízik a hasonló folytatásban.

– Már a 8.17-es idő is erős volt, aztán pedig jött a 8.09. A verseny előtt nem éreztem, hogy ilyen jól mehet a futás, a bemelegítő pályán is hideg volt, de közben már tudtam, kiadtam magamból, amit tudtam. Most az a cél, hogy stabilizáljuk ezt a szintet, majd szépen lassan, fokozatosan faragjunk az időből – fogalmazott. Egyébként annál is inkább nagy szó az új rekord, mert 32 éve nem futott magyar hölgy ebben a számban ilyen jó időt.

k77

Fotó: Derencsényi István

A hétvégén rendezik az országos bajnokságot, melyen egy igazi ki-ki meccsre számít a gátas. – Várom már az ob-t, biztosan kemény lesz a szintén sportcentrumos Kerekes Gréta elleni csata.

Jó, hogy itthon is erős ellenfelekkel kell felvennem a versenyt”

– tudtuk meg Kozáktól, aki beszélgetésünk idején is épp külföldön, egy rangos viadalon vett részt, a magyar bajnokság után pedig a márciusi birminghami fedettpályás felnőtt atlétikai világbajnokság vár rá.

– Az elmúlt pár hét a versenyzésről szólt, jó lesz, hogy a vb-ig otthon fogok edzeni és készülni. A gáton kevésen múlik, ki hol végez, szeretnék az egyéni csúcsomhoz közel futni, meglátjuk, az mire lesz elég. Egyébként doppingol, ha sztárok mellett versenyezhetek, persze máshogy néz az ember például egy világbajnokra, de amikor ott állunk a rajtnál, ez nem számít, csak magamra koncentrálok és a versenyre – jelentette ki a Debreceni Egyetem vegyész szakos hallgatója.

SZADÓ


Kozák Luca
Debrecen - Újabb sikert könyvelhetett el a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája: Kozák Luca a hétvégén a franciaországi Val-de-Reuil-ben állt rajthoz és nyert 60 gáton, ráadásul egyéni csúcsát is megdöntötte, 8.09-et repesztett. Eddigi legjobbja 8.14 volt, melyet tavaly ért el. Luca többek...

Debrecen - A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola sokszoros magyar bajnok gátfutója Franciaországban versenyzett, nem is akárhogy. Három napon belül kétszer is megjavította egyéni legjobbját 60 gáton Kerekes Gréta, aki előbb vasárnap Metzben 8,16-os idővel, élete legjobbjával a negyedik helyen ért ...Sporthírek