Nagyon bájos ígéret

Igaz, kampány van, de illene legalább egy kicsit tekintettel lenni mások érzékenységére! Az MSZP listavezetője, a nyugdíjasok előtt január 31-én megtartotta a kampányát, üzeneteit a sorstársaimnak szánta.

Most ígérte azt, amit nem tartottak be 2009-ben. Jó, jó nyugdíjasok vagyunk, de nem debilisek. Nem felejtünk! Hiszen az idei nyugdíjam éves szinten emeléssel együtt is kevesebb lesz 66 ezer 515 forinttal. Ami nálam kiverte a bitosítékot az az, hogy a temetésemről nem kell gondoskodnom, mert adnak – ha ők kapnak ismét bizalmat – 75 ezer forintot.

Nos, ezzel sugallani akarja, hogy haljak meg már? De ennyire elszakadni a valós világtól, nem lehet Mesterházy Attila! A legolcsóbb kegyeleti eljárás is 150 ezer forintba kerül. A másik fele? Annyira megalázó és sértő számunkra nyugdíjasok számára! Érthetetlen az a nyugdíjas kolleganő, aki ott és akkor szót kért és a nevemben is azt merte mondani, hogy tudomásul vettük a megszorításokat! Miért nem tette hozzá, hogy mi, szocialista szimpatizáns nyugdíjasok”?

Ez korrekt lett volna! Tudom, boszantó Mesterházy Attilának, de én még élni akarok és nem akarok meghalni! Nonszensz: halottként hogy fogom megkapni ezt a pénzt?

Nagyon bájos és szép az ígéret, de 8 év alatt hol voltak? Létrehozták azt a nyugdíjasok tanácsát, melynek csak MSZP-SZDSZ nyugdíjas szimpatizánsok a tagjai. Olvasom a román sajtót és megszívlelendő dolgot találtam benne: a nyugdíjakat meg kellene vonni azoktól, akik 200 ezer forintnál többet kapnak. A románok ezt 1500 RON-ban (azaz 100 ezer forint körüli összegben) határozták meg. Ha végig megy a jogi procedúrán, nem lesz olyan nyugdíj összeg, ami harmincszorosa az átlagnak.
id. Dobrai Zoltán, Debrecen