Nagyobb volt a jutalmak összege, de kevesebben kaptak

Nagyobb volt a jutalmak összege, de kevesebben kaptak
A tavalyi utolsó negyedévben a munkavállalók kevesebb béren felüli juttatást kaptak, mint egy évvel korábban.

A 13-ik havi fizetések és a jutalmak átlagos összege viszont növekedett, de kevesebben részesültek belőlük – derül ki a merces.hu munkaerő-piaci portál felméréséből. A legrosszabbul a céges hierarchia legalján lévők jártak. Az is kitűnik a válaszokból, hogy a munkaadók a céges rendezvényeken igyekeztek legjobban spórolni. Az állami vállalatok alkalmazottainak jutalma alig csökkent, de egynegyeddel kevesebben kapták.

A tavalyi 13-ik havi fizetések átlagosan 16 százalékkal növekedtek, de 11 százalékkal kevesebben kaptak a 2008-assal összevetve. Az év végi jutalmak átlagosan 15 százalékkal 187 500 forintra emelkedtek, de 4 százalékkal szűkült az ebben részesülők száma. Minél feljebb helyezkedik el valaki a hierarchiában, annál nagyobb volt a plusz havi juttatás növekménye: a közép jutalma és 13-ik havi fizetése egyaránt 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a felsővezetők 13-ik havija már 17 százalékkal ért többet, a topmenedzserek jutalma viszont ötödével emelkedett. Ugyanakkor a vezetői posztokon is szűkült azok aránya, akik kaptak valami pluszpénzt 2009-ben.

A hierarchia legalján lévők viszont szignifikánsan rosszabbul jártak. A segédmunkások közül 52 százalékkal kevesebbnek térítették meg a munkába járás költségét, 56 százalékkal kevesebben részesültek foglalkoztatás-egészségügyi ellátásban. Az adminisztratív alkalmazottaknál 38, az alacsony- és középszintű vezetőknél 23, a topmenedzsereknél már csak 12 százalék a csökkenés. Az ingyenes munkahelyi italellátás megvonása is a segédmunkát végzőket sújtotta leginkább (57 százalék), de a szakképzetteknél is 54 százalék volt.

A hazai magántulajdonú vállalkozásoknál 27 százalékkal nőtt az év végi jutalom átlagos összege 167 ezer forintra, a külföldieknél 18 százalékkal 218 ezerre. Az állami cégeknél alig csökkent az év végi jutalmazás összege, de negyedével kevesebben kaptak belőle. Az élet- és balesetbiztosítási béren felüli juttatás viszont az állami cégeknél csökkent legnagyobb mértékben, 42 százalékkal. A magánvállalkozásoknál 39, a külföldi tulajdonúaknál 20 százalék a megvonás mértéke.

A munkaadók leginkább a céges rendezvényeken spóroltak, mérettől függetlenül közel megfeleződött ezek száma.

A legnépszerűbb béren felüli juttatás a munkába járás költségének megtérítése, 28 százalék, a többit viszont egyaránt alkalmazottak kevesebb, mint az ötöde kapja (például mobiltelefon magáncélra is, képzés, ingyenes italellátás, nyugdíj-biztosítási hozzájárulás) a merces.hu szerint.