Nagyobb buli, mint a „szívás”

Debrecen – Keressük együtt az élményeket! címmel a kábítószer-fogyasztó életforma helyett ajánlható alternatívákat veszi számba és mutatja be az a kiállítás, amely június 12-én, jövő kedden nyílik a Belvárosi Közösségi Ház klubtermében, délelőtt 9 órakor.

A Drogellenes Juniális programsorozatában szereplő, június 15-ig látogatható tárlaton – a szervezők tájékoztatása szerint – több, úgynevezett „interaktív tapasztalati szoba” található, melyek pozitív szabadidős tevékenységeket tárnak a fiatalok elé. A célközönség több alternatívával ismerkedhet meg: zene, tánc, képzőművészetek, harcművészet, színjátszás. Bepillantást nyerhetnek a látogatók a buli világába is, így lesz összehasonlítási alapjuk, hogy számukra mi volt az igazi élmény: a buli vagy a kreatív világ. Emellett problémamegoldó és kommunikációs tréningen is részt vehetnek, kortárs segítők és szakemberek bevonásával. Így megtanulnak bánni saját gondolataikkal, érzéseikkel, és társas készségeik is fejlődnek – olvasható az ismertetőben.

A fiatalok lezárásképpen írhatnak egy „bakancslistára”, melyen megfogalmazhatják, mit szeretnének még elérni az életükben.

HBN


Debrecen - Amint az első jeleket tapasztaljuk az érintetten fiatalon, érdemes szólni a szülőknek. Életet menthet az, ha időben észrevesszük, hogy valaki kábítószer-függőséggel küzd. A legfontosabb, hogy már fiatal korban tudatosítsuk, hogy a függősségeket sokszor csak segítséggel lehet legyőzni. ...

Debrecen - A szenvedélybetegségek ellen próbálják meg minél szélesebb körben felvenni a harcot. Összesen 12 ötfős csapat vett részt a Forrás Lelki Segítők Egyesülete és a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) által szervezett, Legyen más a szenvedélyed! című vetélkedőn, amely során a diá...