Nagyobb beleszólást akar a klub fontos döntéseibe

Akt.:
Nagyobb beleszólást akar a klub fontos döntéseibe
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Papp László optimista, nincs olyan forgatókönyv, amiben Szima Gábor ne szerepelne.

A DVSC-nek évi több tízmillió forintos hátránya származhatna abból, ha nem olyan arányban részesedne a kaszinók után járó osztalékból, mint ahogy a korábbi megállapodás rögzítette. Mivel a kaszinókoncesszió tíz évre szól, az összeg százmilliós nagyságrendűre rúgna – válaszolta a Napló kérdésére Papp László pénteken dél­előtt. A polgármester leszögezte: nem tartja elfogadhatónak, hogy a Lokit üzemeltető részvénytársaság részesedése úgy csökken a kaszinókban, hogy nincs meg a garancia a visszavásárlásra, illetve, tette hozzá, az osztalék ne csökkenjen, függetlenül a részesedés mértékétől. – A város ezt a DVSC érdekeire tekintettel nem fogadhatja el, ugyanakkor vannak garanciális elemek, amelyek megfelelő egyeztetés esetén bekerülhettek volna az előterjesztésbe. Ám a Loki közgyűlésének összehívása előtt nem volt közöttünk egyeztetés, ezt Szima Gábor nem igényelte. Márpedig az általa küldött előterjesztés nem igazodik a DVSC érdekéhez – emelte ki.

Érdekek harca

Papp László érdeklődésünkre elmondta: bár a város kisebbségi tulajdonosi pozícióban van, céljuk, hogy nagyobb beleszólást kapjanak az operatív működést szolgáló folyamatokba, kontrollt gyakorolhassanak, ami meglátása szerint hosszabb távon is szolgálná a DVSC érdekét. – Érdemes tárgyalásokat folytatni az igazgatóság működéséről, a felügyelőbizottság összetételéről, működéséről az ügyvezető személyének kijelöléséről, megválasztásáról – tette hozzá. – Nem zártuk le a tárgyalásokat, olyan megállapodást szeretnénk kötni, amely a Loki érdekeit szem előtt tartva hosszabb távon biztosítja a DVSC résztulajdonában lévő kaszinók működési jogát, a saját, ezáltal a debreceni futball gazdasági érdekeit. Úgy vélem, június 25-én már egymás tenyerébe csapva, megerősített, stabil, a felek szerepét egyértelműen meghatározó együttműködésre tud áment mondani a város közgyűlése – közölte. Kiemelte: nincs olyan forgatókönyvük, amelyikben Szima Gábor „kiszáll”.

– Ennek ellenére a város mindig ott van a DVSC mögött, és kellően erős ahhoz, hogy szükség esetén odaálljon a Loki mögé. Adott esetben addig is biztosítja a működést, míg esetleges más szereplők megérkeznek – jegyezte meg.

HBN–RaL


Maga megy a közgyűlésre

A debreceni közgyűlés által pénteken elfogadott határozat csak a DVSC-t működtető részvénytársaság június 22-ei közgyűlésén való részvételre, az azon való szavazati magatartásra jogosít és kötelez. A várost a polgármester képviseli majd.Sporthírek


hirdetés