Nagyméretű faágak hasadtak le, vezeték égett kedden

Akt.:
Nagyméretű faágak hasadtak le, vezeték égett kedden
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Többször is felbőgtek a motoros láncfűrészek tegnap a megyében.

Lehasadt egy tizenöt méteres fa egyik ága tegnap kora délután Debrecenben, a Kishegyesi úton. A faág a fél úttestet elzárta, ezért a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították.

Balmazújvároson, a Nap utca végére is műszaki beavatkozáshoz riasztották a tűzoltókat. A balmazújvárosi egység egy fűzfa egyik ágát távolította el, mert az veszélyeztette a gépjárműforgalmat.

Szintén egy faágat kellett eltávolítani a debreceni Kálmáncsehi utcában. A helyi hivatásos egység csáklya segítségével szedte le a lehasadt, majd fennakadt ágat.

Tegnap délután Debrecenben, a Vas Gereben utcában is lehasadt egy nagyméretű faág, amely veszélyt jelentett a gépjárműforgalomra, ezért a megyeszékhely hivatásos tűzoltói emelőkosárból motoros láncfűrész segítségével eltávolították.

Vezeték kapott lángra egy nagycserei, Traktoros utcai családi ház falában kedden kora este. A tűzoltók és az áramszolgáltató kiérkezésére az égés megszűnt. A debreceni tűzoltók biztosították a helyszínt, amíg a szolgáltató helyreállította a hibát.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –