Nagykorú lett a Nagy Sportágválasztó

Budapest – Az érdeklődők 101 sportágat és 7 parasportágat próbálhatnak ki a Merkapt Sportközpontban pénteken és szombaton sorra kerülő 18. Nagy Sportágválasztón.

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője arról beszélt, hogy a nagykorúvá vált eseményen csúcsot döntenek a szervezők: 101 sportágat és idén először 7 parasportágat mutatnak be. Kiss Gergely hangsúlyozta, hogy nem lehet mindenkiből olimpiai bajnok, ám az esemény célja az, hogy minél több kisgyerek szeresse meg a mozgást, a sportolást. A kétnapos rendezvény pénteki napja ezúttal is az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családok foglalhatják el a sportközpontot.

“Kétszeres elnökként, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetség elnökeként köszönöm, hogy a rendezők szélesre tárták a kaput a mozgásukban korlátozottak előtt. Buzdítjuk a fogyatékos gyermekek szüleit, hozzák el a kicsiket az eseményre, hogy minél többen kedvet kapjanak a sportoláshoz, és majdan közülük kerüljenek ki a jövő paralimpikonjai” – mondta Szabó László, aki az MPB elnökeként örömmel jelentette be, hogy Rióban több magyar parasportoló vesz majd részt, mint Londonban négy éve.

A kiemelt támogató Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Fábián László sportigazgató jelezte, hogy nemcsak a paralimpiai küldöttség lesz népes Rióban, hanem az ép sportolók létszáma is közelít már a londonihoz.

“Hat-nyolc éve rendszeresen ott vagyok a Nagy Sportágválasztó eseményein a gyermekeimmel, így tapasztalatból igazolhatom a rendezvény nagyszerűségét. A Nagy Sportágválasztó remekül illeszkedik a MOB gondolatkörébe, hiszen a pénteki napon sok iskolás lesz jelen, és találkozhat már példaképpé vált neves sportolókkal” – fejtette ki Fábián László.

A Nagy Sportágválasztóra a belépés díjtalan.

– MTI –
hirdetés