Nagyhegyesi tűz: már vizsgálják a robbanás körülményeit

Nagyhegyesi tűz: már vizsgálják a robbanás körülményeit
© Fotó: katasztrófavédelem
Nagyhegyes – Megkezdték a szakemberek a tűzvizsgálati eljárást és a helyszíni szemlét a nagyhegyesi gáztároló égésének helyszínén.

Papp-Kunkli Nóra, a katasztrófavédelem megyei szóvivője a Napló kérdésére szerdán arról tájékoztatott, hogy 40 nap áll a szakemberek rendelkezésére ahhoz, hogy a baleset körülményeinek kivizsgálják, így még az sem biztos, hogy ebben az évben fény derül az ipari baleset részleteire.


A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvétele

Mint arról a szerdai Naplóban és a Hajdú Online-on is beszámoltunk, begyulladt a gáz kedden hajnalban Nagyhegyes külterületén egy gáztároló üzemben. A helyszínen több mint hatvan tűzoltó nyolc vízsugárral és két telepített vízágyúval hűtötte a területet, a tartályokat és vezetékeket. Kora délután érték el a tűzoltók azt az állapotot, amikor biztonságosabban el lehetett oltani a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki, és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

HBN


Tűz a nagyhegyesi gáztárolóban
Nagyhegyes - Sem emberéletben, sem emberek testi épségében, sem a településben nem esett kár. Belobbant a kiáramló gáz a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén, Nagyhegyes határában kedden hajnalban fél 5 előtt néhány perccel. A megyei katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a hel...