haon-sportoldal

2008.09.22. 16:42

Kivégezték ellenfeleiket

<p>Hajdú-Bihar - A hétvégi megyei forduló mérkőzései közül több kiütéses győzelmet hozott. <BR /></p>

A megyei labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában több nagy gólkülönbségű eredmény is született, ami talán betudható a viszontagságos időjárásnak, illetve a folyamatos esőzések miatt kialakult, mély, csúszós talajú pályáknak.

A forduló „hődei”, a Püspökladány, a Szentpéterszeg és a Tiszacsege voltak, hiszen átgázoltak aktuális riválisukon.

A mesterhármas
A Püspökladány – a megyei elsőosztályban jelenleg a második hely birtokosa – 8–2 arányban győzött a Hosszúpályi ellen. Egy büntetőből szerzett góllal hamar vezetést szerzett a vendégcsapat, ám a hazaiaknak öt perc alatt sikerült fordítaniuk az álláson, majd az első félidő végére már két góllal vezettek.

A mérkőzés végén hat gól volt a differencia a csapatok között. A vasárnap délutáni mérkőzést a győztes csapat edzője, Szabó László értékelte. – A Püspökladány együttese remek támadójátékot produkált, szebbnél szebb gólokat lőtt, úgy vélem teljesen megérdemelt hazai siker született.

Kivétel nélkül jól játszottak a támadásokért, góllövésekért felelősek, kiemelkedő játékot nyújtott a Domokos, Szabó Máté és Czibi Lajos „mesterhármas”.

„Itt egy ötös!”
A megyei másodosztályú bajnokság déli csoportjában a tabella harmadik helyén álló Szentpéterszeg az utolsó helyet elfoglaló Mezősast győzte le 9–0-ra. Az első félidőben már hat góllal vezetett a szentpéterszegi gárda, míg a vendégek nem tudták gólra váltani helyzeteiket.

A győzelem nem meglepő, viszont az arány figyelemre méltó. A hazai klub elnöke, Harasztosi Gyula is hasonlóképp vélekedett. – Ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyertünk, elégedettek vagyunk a fiúkkal.

Különösen Flaskai Zsolt érdemel elismerést, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen öt gól is az ő nevéhez fűződik.

Ziccer után szétesés

Az északi csoport szombat délutáni mérkőzései közül került ki a legnagyobb gólkülönbséggel végződő mérkőzés: a Tiszacsege–Vámospércs találkozó 7–2-es hazai győzelemmel végződött.

Mindkét csapat a tabella élmezőnyében tanyázik, hiszen a Vámospércs az ötödik helyen áll, a Tiszecsege pedig az előkelő második helyet foglalja el. Szombat délután a hazai csapat bizonyult jobbnak és ötgólos különbséggel nyert. – A döntő momentum az lehetett, hogy 1–0-ás vendég vezetésnél a Vámospércs nagyon nagy ziccerét védte ki Kornis – fejtegette a Tiszacsege technikai vezetője, Simon Zoltán, akinek elmondása szerint az első félidőben nagyon jó mérkőzést láthattak a kilátogatók, míg a második játékrészben már nagy erőfölénybe került a Tiszacsege.

Igazi csapatmunkát nyújtott a Tiszacsege, a Vámospércs a kihagyott ziccer után pedig sorozatos egyéni hibákkal játszott.

A tiszacsegei játékosoknak próbálkozásait siker koronázta, így brillírozhatott Budai, Nagy, Sallai és Csernik is. Folytatás a hét végén, a kérdés csak az, hogy ismét gólesőt hoz-e a forduló.

  • SZERTÁR SPORTBOLT MEGYE I.
  • SZERTÁR SPORTBOLT MEGYE II.
  • NB III. Tisza-csoport
  • Ismét gyõzött a kis Loki
  • DEKE – Kassa
  • A szünet után hengereltek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!