Nagyerdei Labdarúgó Stadion – Már szeptemberben kiírható a közbeszerzés

Nagyerdei Labdarúgó Stadion – Már szeptemberben kiírható a közbeszerzés
Debrecen – Augusztus elsején lép hatályba a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendelet, mely szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak nyilvánították a Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukcióját.

Mivel már az engedélyes tervek is elkészültek, aznap be is nyújtják azokat hatósági elbírálásra – mondta el kérdésünkre Papp László alpolgármester. Hozzátette, a kiemelt státusz azt jelenti, hogy az amúgy 15 és 30 napos határidők a felére csökkenek az építési-, a használatba vételi- és a működési engedélyek tekintetében. A határozat az esetleges fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható. Így szinte biztosra vehető a kiviteli közbeszerzési eljárás szeptemberi kiírása.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy ezúttal a megyei kormányhivatal szakigazgatási szerve az illetékes első fokú építési hatóság, ezért már megkezdték a tervdokumentációkról az egyeztetéseket. Kérdésünkre, hogy pénzügyi garanciát jelent-e a kiemelés, Papp László úgy válaszolt: hatósági eljárási szempontból segít, a pénzügyi garanciát az jelenti, hogy az idei költségvetésben és a jövő évi állami büdzsében is szerepel a beruházáshoz szükséges forrás.

HBN-ÉP