Nagyágyút igazolt a BATE Boriszov

Nagyágyút igazolt a BATE Boriszov
Labdarúgás – A Stuttgart, az Arsenal és a Barcelona egykori játékosa, Alexander Hleb Boriszovba igazolt.

Augusztus végéig szóló megállapodást kötött a DVSC BL-ellenfele, a BATE Alexander Hlebbel – adta hírül a dvsc.hu. A 31 éves, 55-szörös fehérorosz válogatott irányító középpályás éppen Boriszovban kezdte profi pályafutását, korábban többek között a Stuttgart, az Arsenal és a Barcelona játékosa is volt. Hazájában hatszor választották meg az év labdarúgójának. Legutóbb az orosz Szamara csapatában futballozott. Néhány meccset játszott a Wolfsburgban is. Tavaly a Birmingham játékosaként 19 meccsen lépett pályára az angol élvonalban.

Hleb elmondta, nagyon örül, hogy visszatérhet egykori klubjához, extra motiváció dolgozik benne, és már alig várja, hogy szerdán pályára lépjen ellenünk a Bajnokok Ligája-selejtezőben.

A BATE emellett igazolt egy 33 éves, 24-szeres fehérorosz válogatott csatárt is Raman Vasziljuk személyében, aki az FC Minszktől érkezett. Ebben a szezonban (Fehéroroszágban zajlik a bajnokság) eddig 14 meccsen öt gólt szerzett és három gólpasszt adott.

Változott a BATE Boriszov elleni BL-selejtező visszavágójának időpontja, ugyanis egy nappal korábban, azaz augusztus 7-én, kedden fogadjuk a fehéroroszokat Nyíregyházán. A mérkőzés 20.30-kor kezdődik majd. Az első találkozóra jövő hét szerdán, magyar idő szerint 18 órakor kerül sor Boriszovban.

HBN