Nagyágyú a DEAC floorballosai között

Nagyágyú a DEAC floorballosai között
© Fotó: deacfloorball.hu
Debrecen – Igazi nagyágyú tér vissza a cívisvárosba: a floorball-berkekben közismert Varga Gergő 7 év után újra debreceni mezben riogatja a hazai kapusokat.

Gergő 1989. január 30-án született Debrecenben. Számos sportág kipróbálása és a DVSC utánpótlása után 13 évesen kezdett floorballozni. Meghatározó tagja volt az első debreceni floorball aranycsapatnak: 2007-ben bajnoki, 2010-ben Magyar Kupa győzelemben vállalt elévülhetetlen szerepet. Tagja volt az U19-es válogatottnak, valamint 2006 és 2012 között két világbajnokságon és két világbajnoki selejtezőn képviselte hazánkat. Összesen 27 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

2010-ben a Dunai Krokodilok csapatához igazolt. Nem tétlenkedett itt sem: további öt magyar bajnoki aranyérmet nyert csapatával és számos Magyar Kupa finálét vívott. Karrierje egyik legjobb szezonját legutóbb zárta: 25+19-es mutatóval és nem mellesleg bajnoki aranyéremmel tekinthet vissza a 2016/17-es kiírásra.

Egy jó korban lévő, motivált, és ezer szállal Debrecenhez kötődő játékos. Hazaigazolása komoly fegyverténynek számít és komolyabb célok elérését is lehetővé teszi.

– deacfloorball.hu –