Nagy Zoltán lett a képviselő Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény. Hajdúböszörmény 3. számú egyéni választókerületének 8. számú szavazókörében meg kellett ismételni a képviselőválasztást vasárnap.

Ennek oka az volt, hogy négy választó a 2. számú egyéni választókerület szavazólapját kapta meg a szavazáshoz. Mivel a választókerületben a két legtöbb szavazatot kapott jelölt között mindössze egy szavazatkülönbség volt, így a négy érvénytelen szavazat befolyásolhatta a választás eredményét.

A választási bizottság véglegesítette a kompenzációs listát is

Ficsor László jegyző a megismételt forduló eredményéről elmondta, hogy a pródi szavazókörben a 232 választásra jogosult polgárból 159 jelent meg az ismételt választáson. Nagy Zoltán (Jobbik) 68, Ónodiné Demeter Éva (Fidesz) pedig 90 szavazatot kapott, ám a 3 szavazókör összesített eredménye alapján 224 szavazattal Nagy Zoltán került be a 8. számú egyéni választókerületből a város képviselőtestületébe.

Ónodiné Demeter Éva összesen 220 szavazatot kapott. A választási bizottság véglegesítette a kompenzációs listát is, melyben nem történt változás az első fordulóhoz képest.

– HBN –

Helyhatósági választást tartottak vasárnap
naplo | 2010.10.17 22:29

Két helyen ismét helyhatósági választást tartottak vasárnap.