Nagy Timi vasárnap száll ringbe a női világbajnokságon

Jobb oldalon látható Nagy Timi, mellette Szűcs Szabina és Takács Tímea, a magyar válogatott másik két tagja
Jobb oldalon látható Nagy Timi, mellette Szűcs Szabina és Takács Tímea, a magyar válogatott másik két tagja - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Megtartották Astanában a sorsolást. A női ökölvívó világbajnokságon Nagy Tímea, a DVSC 69 kilóban indított bunyósa az első körben nem lép ringbe, mivel 2. kiemeltként csak a legjobb 16 között kell először kesztyűt húznia. Ellenfele egy indiai és egy német hölgy párharcnak győztese lesz.

A május 22-i első meccsére készülő Timi aznap a délutáni műsorban lép szorítóba. Hogy ki ellen, az pénteken derül ki, hiszen akkor bokszol egymással az indiai Meena Rani és a német Nadine Apetz. Aki itt győz, megkapja Timit vasárnap ellenfélként.

A 69 kilós női világranglista 3. helyezettje, a mostani világbajnokságon 1. kiemelt orosz Saadat Abdulaeva a másik (felső) ágon szerepel, tehát őt egy ideig elkerüli Timi, ha továbbjut, akárcsak a világranglistán 12. kínai Gu Hongot (itt 4. kiemelt). Ám az üzbég Shahnoza Nizamova már ezen az ágon van (a világranglistán 9., itt 3. kiemelt). Persze addig el is kell jutni, hogy velük találkozzon a DVSC kiválósága.

Ezen a világranglistán (a 69 kilósok között) Timi nem szerepel, lévén ő évekig a 75 kilóban bunyózott. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy ott (75-ben) még mindig a 7. helyre sorolják Salánki László edző tanítványát.

Mindenesetre most 69-ben kell teljesíteni. Hajrá, Timi!

– Koppányi Szabolcs –