Nagy Timi: “Ezért dolgoztam ennyit?”

Astana – Nagy Tímea, a DVSC 69 kilóban nevezett bunyósa a világbajnokságon a legjobb 16 között a német Nadine Apetz ellen komoly, ütős ökölvívást mutatott be vasárnap délelőtt. Ám a pontozók egyhangúan ellenfelének adták azt a meccset, amelyen egyes menetekben még megsimogatni se nagyon tudta Timit – ellenben szétfejelte…

A helyszínen lévő szövetségi ember azt mondta: “Ha ez a meccs nincs meg, akkor semmi sem!” És mégis odaadták a német lánynak… A meccs pontozólapja szerint Fülöp-szigeteki bíró 40-36-ra, a dominikai és az algériai pedig 39-37-re adta a 4 menetes meccset a németnek. A szórásból kiesett a török és a kazah pontozó (nem tudjuk ők miként látták, de egy nem hivatalos információ szerint volt közöttük, aki egyhagngúan Timinek, ám a sorsolás folytán nem került be a 3 számításba vett pontozó közé).

Salánki László Timi, itthon maradó edzője szerint lassan már nem szabad csodálkozni semmin. “Annak idején Timi magabiztosan verte ezt a csajt Németországban, erre fel itt meg kihozzák a másikat nyertesként?”

A tréner beszélt azzal a szövetségi alkalmazottal is, aki elmesélte, hogy nagyon nyugodtak voltak Nagy Timi mérkőzése alatt, mivel az övé volt minden menet (szerintük). Amikor a másik kezét emelték magasba, mindenki “lefagyott”, s ez fordult meg a fejekben: ha ezt nem adták ide, akkor mit fognak?

Magát Timit is sikerült megkérdeznünk a mai összecsapásról: “Én azt hittem sima a meccs, ezért nem is mentem a harmadik menetig jobban, csak az utolsó tíz másodpercet húztam meg mindig. A harmadik menetben aztán szétfejelte a szemöldökömet a német, pont a gonggal egy időben. Aztán kiabáltak a csajok a lelatóról, hogy döntetlen! Akkor az utolsó menetben többet mentem előre, ami az ellenfél részéről újabb fejeléseket eredmenyézett. Aztán a meccset mégis elvették tőlem… Azért is fáj ez az eredmény, mert sokal jobban megvertem a németet, mint amikor az ő hazájában megvívtunk egymással, s akkor az én kezemet emelték a magasba.”

Timi elmesélte még azt is, hogy a felső ágon szereplő kiváló kínai bunyós, Gu Hong is látta a mi lányunk meccsét, s amikor ott sirdogált a mai elvett győzelem után, odament vigasztalni őt, egyúttal megjegyezte, hogy ez simán Nagy Timi meccse volt – csak a pontozóknál nem.

dvscboxing.hu








hirdetés