Nagy skalpot szerzett a Balmazújváros

Akt.:
Balmazújváros vs. Dunaújváros
Balmazújváros vs. Dunaújváros - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Ifjú játékosok jártak túl a rutinos Szűcs eszén, ennek köszönhetően nyertek a hajdúságiak.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő jelentős játékerőt képviselő ellenfelet fogadott szombaton, Feczkó Tamás fiai a Dunaújvárossal mérték össze erejüket az NB II. 3. fordulójában. A 10. percben nagy esélyhez jutottak Kiss Lászlóék, hiszen Lovas László játékvezető piros lapot mutatott fel Vaskó Tamásnak. A Duna–partiak az emberhátrány ellenére nem jöttek zavarba, sőt a csereként beálló Jakab Dávid révén megszerezték a vezetést. A félidő előtt Varga Kevin addig kereste a lövőhelyzetet, amíg meg nem találta, a fiatal játékos bevette a tapasztalt Szúcs Lajos kapuját, ezzel egalizált. A második játékrészben Nagy Kevin Zsolt módosította az állást 2–1–re, a szálakat végérvényesen Varga varrta el második találatával, amivel kialakult a 3–1–es végeredmény.

Az összecsapás utolsó, említést érdemlő momentuma Eppel Márton kiállítása volt, a vendégek támadója a 90. minutumban vonulhatott az öltözőbe második sárgája miatt. Megérdemelten zúgott a vastaps és a „Szép volt fiúk” rigmus, a hajdúságiak első győzelmüket könyvelhették el az NB II. 2015/2016–os idényében.

Jót tett a pihenő

– Jobban akartuk a sikert a riválisunknál, ez volt szerintem a kulcs. Úgy gondolom, kicsit megijedtünk a lehetőségtől, amit a kiállítás jelentett, de az első játékrészben esett gól fontos volt, majd az öltözőben rendeztük a sorokat. Nehéz szavakba öntenem az érzéseimet, nagyon boldog vagyok, hogy harmadik másodosztályú bajnokimon duplázni tudtam, ezzel a három pont megszerzéséből is jelentősen kivettem a részem, ami külön örömöt okoz – összegzett elégedetten a Naplónak a lefújást követően Varga Kevin, aki találatai mellett, gyorsaságával gyakran okozott fejfájást Artner Tamás szélső védőinek.

A táblázat hatodik pozícióját elfoglaló Balmazújváros a legutóbbi játéknapokon két bajnokesélyesnek aposztrofált ellenlábassal (Mezőkövesd, Dunaújváros) küzdött meg, méghozzá eredményesen, ugyanis négy egységet zsebelt be ezeken a találkozókon. – Bárki érkezik hozzánk, hazai környezetben a diadalra törekszünk, remélem, a dunaújvárosiak elleni győzelemből erőt tudunk meríteni a következő feladatokhoz – tekintett előre a mindössze 19 esztendős tehetséges labdarúgó, aki a nyáron tette át a székhelyét Debrecenből Újvárosba.

HBN–BÁ
hirdetés