Nagy sikert arattak az extrémsportosok Böszörményben

Akt.:
Kexx Fesztivál Hajdúböszörményben
Kexx Fesztivál Hajdúböszörményben - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – Görkorisok, gördeszkások és BMX-esek kápráztatták el a közönséget.

Az egyre népszerűbbé váló KEXX (Könnyűzenei Extrémsport) Fesztivál ötödik alkalommal hódította meg a látogatókat Hajdúböszörményben. Az esemény remek alkalom volt arra, hogy a görkorcsolya, a gördeszka és a BMX szerelmesei megmutathassák tehetségüket. A versenyeken amatőr és profi kategóriában küzdöttek a résztvevők, illetve kiosztották a Best trick-díjat a legjobb és leglátványosabb trükk bemutatójának.

Az első napon a görkorcsolyásoké volt a pálya. Az amatőröknél Simon Ádám nyert Rosta Ádám és Bocsi Attila előtt, míg a profiknál Szilágyi Krisztián, Gyömrő-Molnár Dávid, Czagány Sándor lett a sorrend. A legjobb trükkért járó elismerést a budapesti Harcsa András kapta. A második nap a deszkások versenyével kezdődött, először egyénileg, majd párbajokban mérkőztek meg egymással a versenyzők. Az amatőröknél a végső győzelmet a debreceni Varga Szabolcs „Róka” szerezte meg, a balmazújvárosi Szarvas Zoltán és Szarvas Balázs előtt. Profi kategóriában az elmúlt évhez hasonlóan Macsu Ferenc bizonyult a legjobbnak, az ezüstérmet és a Best trick-díjat Ács Antony kapta, míg Alexej Jankonovics végzett a harmadik helyen.

Józsa és Rajki

A fesztivál utolsó napján rengetegen látogattak el a BMX versenyre, ahol az amatőröknél Józsa Milán lett a győztes, Kusnyér Gergő és Sárai Ádám előtt. A profi versenyzők között Rajki Gergő kápráztatta el a legjobban a zsűrit, a második Katona Máté, a harmadik Kempf Zozó lett, míg a legjobb trükk bemutatása Gál Tamás nevéhez fűződött.

HBN-MF


Deszkások, hiphop és extrémsport: ott voltunk a Kexx Feszten!
Hajdúböszörmény – Kexx néven könnyűzenei és extrémsport fesztivált rendeztek Hajdúböszörményben, a Skatepark – Fürdőkertben az elmúlt napokban.

hirdetés