Nagy siker a diákolimpián: a DVSC nyerte meg a csapatbajnokságot

Debrecen – A fiúk és a lányok is kitettek magukért a vecsési ökölvívó diákolimpián.

Kiemelkedtek a mezőnyből Hajdú-Bihar megye ökölvívói a Vecsésen rendezett diákolimpián, az Észak-alföldi Tornádó ökölvívó régió bunyósai (serdülő fiúk és lányok, junior fiúk és lányok) összesen 30 érmet szorgoskodtak össze. Ebből három arany, 12 ezüst és 15 bronz. A DVSC a serdülő lányok és fiúk összesített klubrangsorában az élen végzett.

Népes mezőny

Összesen három arannyal, kilenc ezüsttel, valamint kilenc bronzzal zártak megyei ökölvívóink az országos viadalon, melyen serdülő korú lányok és fiúk, valamint junior lányok és fiúk vehettek részt. A rendkívüli nagyságú mezőnyben (400 felett neveztek a négy korosztály összes súlycsoportjában) az utánpótlásképzésre nagy hangsúlyt fordító DVSC utazott az egyik legnagyobb különítménnyel, hiszen 25 versenyzője vett részt a diák­olimpián.

Az össztermésből a DVSC két arannyal, öt ezüsttel és hét bronzzal vette ki a részét. A hajdúsámsoni központú HISE egy aranyat és három bronzot nyert, a hajdúszoboszlói Papp László Ökölvívó Akadémia pedig három ezüsttel gazdagodott.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek