Nagy segítség az étkeztetés

Nagy segítség az étkeztetés
© Fotó: Vmirjáncki József
Berekböszörmény – Ingyen ebédelhetnek mindazok a rászorulók, akik betöltötték a 18 életévüket.

Népkonyhai szolgáltatás keretében napi egy adag meleg ételt kaphatnak állami támogatásból kisnyugdíjasok, öregségi nyugdíjban részesülők és családtagjaik, szenvedélybetegek, alacsony jövedelműek, valamint egyéb szociális hálóból kiszorult személyek. A település önkormányzata augusztus 8-tól biztosítja az ingyen ebédet mindazoknak, akik betöltötték a 18 életévüket.

nepkonyha3Fotó: Vmirjáncki József

A településre minden hétköznap 550 főre szállítanak ebédet Biharkeresztesről – tájékoztatott Nagy Ernő polgármester. A tevékenységet koordináló Szabó Péter, az Alapvető Segítség Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a bihari területen nyolc település él ezzel a lehetőséggel: Biharkeresztes, Bedő, Gáborján, Berekböszörmény, Körösszakál, Nagykereki, Told és Váncsod.

nepkonyha4Fotó: Vmirjáncki József

Délután 13 és 15 óráig osztják az egytálételt, amit helyben is el lehet fogyasztani, de a legtöbben ételhordóban elviszik haza. Igyekeznek mindennap egészséges, változatos és tápláló ételeket főzni – ígérte a jelenlévőknek Virág Attila, a biharkeresztesi Ételkészítő Sörpark Kft. vezetője. Az első napon borsos tokányt főztek rizzsel.

nepkonyha5Fotó: Vmirjáncki József

Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az ételosztás ebben az évben folyamatos, sőt már a 2019-es költségvetésbe is be van tervezve.

VJ