Nagy riválissal meccsel a DVSE

Akt.:
Nagy riválissal meccsel a DVSE
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Az egész csapat hadra fogható lesz a Vasas elleni rangadón.

Újra összemérheti tudását a DVSE egyik legfőbb riválisával, a Vasas gárdájával – szombaton 14.30-tól mérkőznek meg a felek a Debreceni Sportuszodában a férfi vízilabda OB I. 8. fordulójában.

Az első hét kör már lement, vagyis a második felvonása jön a B csoport alapszakaszának. A cívisvárosiak és Földi László tanítványai nagy csatát vívtak az első fordulóban, a találkozót végül egy góllal, 9–8-ra a Vasas nyerte meg. Ám jócskán visszavágott a Varga-alakulat a Magyar Kupában, nem is olyan régen nagyarányú 14–5-ös sikert arattak Halek Mártonék, akik persze a bajnokságban is bizonyítani szeretnék, hogy ők a jobbak.

Pillanatnyi forma

– Bízunk benne, át tudjuk menteni az MK-ban mutatott formánkat, és újra legyőzzük a Vasast. A bajnokságban, mikor kikaptunk ellenük, támadásban és védekezésben sem azt hoztuk, amire igazán képesek vagyunk. Mivel újat mutatni már nem tudunk egymásnak, ismerjük a gyengéiket és erősségeiket is, így döntő fontosságú lehet a pillanatnyi forma. Adott pillanatban a megfelelő döntést kell hoznunk, elvállalni a helyzeteket és élni is velük – vélekedett Kállay Márk, a DVSE rutinos pólósa.

Múlt szombaton a hajdú-bihari egylet magabiztosan, 10–4-re verte a Pécs gárdáját, Kállay szerint biztató volt a játékuk. – A védelmünk kifejezetten jól működött, ez a Vasassal szemben is elengedhetetlen lesz, ha kevés gólon akarjuk őket tartani. A lefordulásokat is előtérbe kell helyeznünk, bátor játékot várok magunktól.

Az összecsapást az M4 Sport élőben adja majd, ez is pozitív a balkezes szélső véleménye alapján, hiszen megmutathatják magukat ország-világ előtt.

Hét lejátszott meccs után a Debrecen és fővárosiak is 12-12 pontot gyűjtöttek, minden mutatójuk megegyezik a gárdáknak, leszámítva a gólkülönbséget.

HBN


Dupla élvezet

A mérkőzésre kilátogató nézők között kisorsolnak egy 10 ezer forintot érő vacsorameghívást is.Sporthírek


hirdetés