Nagy reményekkel néz a jövőbe a roma aktivista

“Nagy reményekkel nézek a jövőbe” – mondta a választási eredményekre utalva Daróczi Gábor, a Romaversítas igazgatója.

A roma egyetemisták esélyegyenlőségéért dolgozó alapítvány vezetője szerint a Fidesz meghatározó többsége lehetőséget biztosít majd a pártnak, hogy sok ígéretét és a ki nem mondott elvárásokat teljesítse. A roma aktivista kiemelte: ezen kívül ezzel a többséggel lehetősége lesz a Fidesznek megvédeni a szélsőségektől az országot, így a romákat is.

Daróczi Gábor elmondta: azt is nagyon fontosnak tartja, hogy az új parlamentben a második legnagyobb erő végül az MSZP lett és azt is, hogy bekerült az LMP. A Romaversítas vezetője szerint ha nem lesz meg a Fidesznek a kétharmada és egyes törvényekhez támogatókat kell találnia, elképzelhető, hogy ettől a két párttól kaphat. És ez a demokráciának is használna – tette hozzá.

A roma aktivista szerint nagyon fontos lenne, hogy minden gyereknek 3 évesen lehetősége legyen bekerülni óvodába, 3 évre, és mindezt úgy, hogy ne kerüljön külön pénzébe ez a családoknak. Az is nagyon fontos, hogy aztán minden gyerek legyen az szegény, vagy gazdag, roma vagy nem roma bekerüljön az általános iskolába, ahol színvonalas oktatást kap. Ez nem a romák, ez az egész ország érdeke – fogalmazott.

– Független HÍrügynökség –