Nagy rangadót nyertek meg a böszörményiek

HTE
HTE - © Fotó: Facebook/Gabeszfoto
Hajdúböszörmény – Az eddig veretlen Tolnát állította meg a menetelésben Simonyi András alakulata.

Hazai pályán fogadta a listavezető Brand Mission–U-Light Tolna-Mözs csapatát a női futsal NB I. 13. fordulójában a második Hajdúböszörményi TE. A vasárnapi rangadón a HTE bizonyult jobbnak, 3–2-re nyert a hajdú-bihari gárda.

Nehezen akart csak megszületni az első gól, végül Folk révén a vendégek kerültek előnybe a hetedik percben. Rögtön utána érkezett a válasz, Benkő Mónika éles szögből lőtte ki a felső sarkot. A szünet előtti másodpercekben pedig vezetést szerzett a Böszörmény, egy eladott labda után Nagy Ágnes talált be.

A második félidőben már nagyobb iramot diktáltak az egyletek, a hazaiak uralták a meccset, melynek meg is lett az eredménye, Demeter Réka növelte az előnyt, 3–1. Bár a hajrában még csökkenteni tudták hátrányukat a vendégek, egyenlíteni már nem tudtak, megérdemelt sikert aratott a HTE, mely így két pontra megközelített a 27 egységgel az élen tanyázó Tolnát.

Az élvonalbeli bajnokságban szereplő másik megyénkbeli klub, a DEAC kedden 18 órától pótolja be a még a 10. körből elhalasztott ETO elleni összecsapását.

HBN


A tények

Hajdúböszörményi TE–Brand Mission–U-Light Tolna-Mözs 3–2 (2–1)

Hajdúböszörmény, Városi Sport és Rendezvényközpont, vezette: Takács István

Hajdúböszörmény: Torma – Tóth, Tell, Nagy, Pádár. Csere: Demeter, Herczeg, Sándor, Sebestyén, Benkő, Szabó. Edző: Simonyi András

Tolna: Vincze – Hodován, Varga, Megyes, Folk. Csere: Ősz, Buchmüller, Fábián, Ferenczi, Bozsik, Maláti D., Orbán. Edző: Frank Tamás

Gól: Benkő (7.), Nagy (20.), Demeter (28.), illetve Folk (7.), Hodován (36.)

Sárga lap: Buchmüller (12.), Folk (23.), Varga (26.), Hodován (29.)

hirdetés